Campania
PULS GRADA · gastro

Putovanje u srce italijanske regije Kampanja (Campania) odnedavno je moguće u srcu Beograda.

Tik uz Konak kneginje Ljubice odnedavno je otvoren restoran pod ovim imenom koje asocira na jug Italije.

Nov i jednostavan enterijer, u toplim bojama i prirodnim materijalima, posebno krasi velika peć na drva u kojoj se odvija kompletna (pizze) ili završna (zapečene paste) priprema.

Već od predjela ovo gastro putovanje ima sve ukuse i boje Italije: od sjajne burate – sira nalik mocareli, koji kada se raseče ima strukturu i mekoću kajmaka a služi se sa crostinima i grilovanim povrćem, do atraktivnog frittele miksa – razno povrće i lignje pohovano u kukuruznom brašnu, idelano za „grickanje“ u većem društvu uz čašu italijanskog vina po vrlo korektnim cenama.

Trattoria CAMPANIA
Kneza Sime Markovića 10
Beograd
011/ 311 55 31
Pon: 12.00 - 24.00
Uto - čet: 10.00 - 23.30
Pet: 10.00 - 24.00
Sub: 11.00 - 24.00
Ned: 12.00 - 19.30

Naravno, nikako ne smete propustiti napoletana picu, čije testo prolazi kroz poseban način pipreme, ručno se razvlači i naravno peče u pomenutoj peći. Svesno birajući „klasike“ (Margherita, Capriciosa), upravo u želji da probamo izvorne ukuse, imamo samo jedan komentar: „Italija, ali prava!“.

Paste smo probali u zapečenoj formi i nismo pogrešili, vrlo ukusne taljatele „Prosciutto Crudo“ ovdašnji je „odgovor“ na sveprisutnu Carbonaru, a za sledeći dolazak ostali su mesni specijaliteti (ragu ala napoletana, polpette,…).

Capreese torta pravljena bez brašna, sa kakaom i bademima, obavezna je slatka završnica, a svakom ljubitelju italijanske kuhine Campania mora biti obavezna destinacija.

Pileća malai tika Magična kuhinja Indije Mediteraneo Festival vina Mediteraneo festival vina 2 štapića 2 štapića – poznati kineski restoran u novom ambijentu Doručak za najmlađe Doručak za najmlađe ·