vespucci
PULS GRADA · gastro

Lociran na Bežanijskoj kosi, spolja prepoznatljiv po neobično lepoj i uređenoj bašti, restoran Vespucci iznutra osvaja autentičnom italijanskom kuhinjom i zaista dobrim ukusima. Moderan enterijer adekvatan je ambijent za razne prilike, od porodičnih do poslovnih, osoblje ljubazno i predusretljivo, cene više nego pristupačne, a sve što smo probali više nego ukusno. Uvodni deo pripada nekom od potaža od povrća, probali smo odličan od brokolija, ili pak brusketama s pršutom i mocarelom.

Vespucci
Vespučijeva 36
Beograd
011/ 228-71-12
Pon - ned: 9.00 - 23.00

Pažnju privlače sendviči, obrok-salate i bogata ponuda za doručak, a nastavak menija donosi nekoliko zanimljivih rižoto i pasta kombinacija, među kojima je ona pod imenom kuće donela efektan spoj moćnih sastojaka (pršuta, kozice, brokoli, parmezan).

Kakav god izbor da napravite, ne propustite neku od pica odličnog, hrskavog testa, idealne debljine, spravljene od italijanskog brašna s kvalitetnim sastojcima. Originalna i neobična bila je Carpaccio – verzija s tankim listićima junećeg filea i parmezana uz pregršt rukole.

U mesnom delu probali smo atraktivno serviranu piletinu Verde s neobičnim sosom od spanaća i đumbira u društvu grilovanog povrća, a za obavezan sledeći dolazak tu je neki od fileta ili bifteka ili piletina u kornfleksu.

Za kraj, svakako ostavite mesta za poslastice: i tiramisu i cheesecake bili su zaista i odlični i ogromni, ali nas je potpuno osvojio ovdašnji kolač od jabuka, sjajno zapečenih kora, serviran sa sladoledom. Vespucci je jedno od onih mesta „u kraju“ koje će vas osvojiti prisnom i toplom atmosferom, a vrlo prijatno iznenaditi kvalitetom i posebnošću ponude. U svakom pogledu: vrlo prijatno otkriće!

Hrana koja nije nezdrava Hrana koja zapravo nije pogubna po vaše zdravlje čaj Čaj – istorija, tradicija i trend Sofa Sofa: Restoran moderne i autentične evropske kuhinje Campania Trattoria Campania: Jug Italije u Starom gradu ·