IMG-4526
PULS GRADA · gastro

Verujemo da već po imenu nećete pogrešiti koja je kulinarska orijentacija ovog mesta, ali svakako nemojte da pogrešite i propustite da okusite originalnu francusku kuhinju u ovom više nego šarmantnom restoranu. Sa enterijerom koji skladno spaja rustično i moderno, minimalistički dizajn i toplinu drveta, Vin et baguette vas vodi na neodoljivo putovanje autentičnim ukusima i mirisima Francuske.

Bez obzira da li ste se smestili na donjem ili nešto intimnijem gornjem, nepušačkom nivou, da li ste u većem društvu za velikim stolom ili biste savršen kroasan za doručak, ovo mesto ima prepoznatljiv francuski šmek i šarm za svako doba dana. Neki od omleta, croque monsieur ili kroasani uz kafu ili čaj, idealni su za početak dana, a najavljena bašta biće idealan ambijent za predstojeći period.

Vin et baguette
Birčaninova 7
Beograd
011/367 18 66
Pon - pet: 8:30 - 24:00
Sub: 9:30 - 1:00

Kada dođete na ručak ili večeru, nikako ne propustite da obrok otvorite famoznom selekcijom sireva i pršuta iz regiona Auvergne uz baget koji sami prave u nekoliko verzija i maslinovo ulje iz Provanse i… samo se prepustite simfoniji ukusa.

Svakako čuvajte mesta za nastavak, jedan od favorita svakako je savršen tatar od mesa koje se ručno seče i servira sa žumancem odozgo i zelenom salatom sa strane, a tu je i italijanska verzija ovog specijaliteta sa bosiljkom, rukolom… Supa od luka naravno da je obavezna kao i foie gras, a dalji izbor zavisi od vaših afiniteta, odnosno od dnevne ponude ispisane na tabli koja je zasnovana na izboru svežih namirnica, a svedena taman tako da bude za svakog ponešto.

Piletina „Normandie“, losos sa taljatelama u belom sosu, ćuretina u sosu od kestena, konfitirana pačetina „parmentier“ sa pireom, te nekoliko zanimljivih velikih salata, inspiracija su za nove i nove dolaske. Činjenica da je vlasnik restorana sa dugogodišnjim ugostiteljskim iskustvom u Parizu oseti se u svakom detalju svakog tanjira, a posebno je zanimljiva široka ponuda francuskih vina koje možete kupiti i za kućnu konzumaciju.

Deo atmosfere iz restorana Vin et baguetteOtvori galeriju

Za kraj, volšebna šetnja slatkim ukusima uz savršen gutljaj kafe - „gurmanska kafa“ koju čine pomenuta šoljica kafe, ručno rađena madlena, sjajni tarte tatin, magični creme brule i moćni čokoladni mus. Jednostavna a jedinstvena francuska kuhinja koja se oseti u svakom zalogaju i svakom gutljaju, vrlo prijatna atmosfera i diskretno osoblje uz francusku muziku, u zbiru su više nego iskrena preporuka da otkrijete ovo mesto, i te kako vredno pažnje!

CR-Health-InlineHero-Ways-to-Eat-Healthier-this-Easter-04-17 Kako da izaberete zdraviju hranu za Uskrs _LCF0484 Iva: Restoran u koji vredi doći ponovo insane-record-breaking-food-challenges 5 suludih svetskih rekorda u prežderavanju BeFunky-collage Ko će biti najbolji pekar Srbije? · ·