023
PULS GRADA · gastro

Sada već ozbiljan lanac restorana, s nekoliko lokacija u Beogradu i okolini, Zavičaj postaje ime koje zavređuje pažnju kad se govori o etno-restoranima.

Najnoviji u ovom nizu otvoren je nedavno na Zvezdari, preko puta Cvetkove pijace. Smešten tako da je s jedne strane ulaz neposredno s Bulevara, a s druge velika, tiha i neobično lepa bašta,
Zavičaj svoju ugostiteljsku priču gradi od svakog detalja u enterijeru, preko pomenute više nego prijatne bašte do menija s ubedljivom ponudom srpskih specijaliteta.

Zavičaj
Bulevar kralja Aleksandra 366
Beograd
011/242-24-38
Pon - ned: 7:00 - 23:00

Već sam početak nagoveštava da ste u odličnom gurmanskom društvu, od toplih uštipaka na kojima se topi kajmak, preko domaće goveđe i svinjske pršute, do sjajnog ajvara i fino pikantne paprike u pavlaci, ovo je više nego obilno i ozbiljno zagrevanje.

Istinski gurmani neće zaobići škembiće koji stižu u zemljanoj posudi ili pak veoma dobar prebranac, a u tom odeljku su i mućkalica i sataraš. Roštilj je sledeći neizbežan korak, ovde se ćevapi poručuju na komad, shodno njihovoj ozbiljnoj dužini, a probali smo i kobasice, kao i odličnu dimljenu vešalicu. Za neki sledeći put ostaje pregršt inspiracije s roštilja, kao i pečenje, a za kraj između urmašica i baklava, prednost dajemo finoj, domaćoj torti. Umerene cene, izdašne porcije, brzo, ljubazno i efikasno osoblje… Evo dovoljno povoda da posetite baš ovaj Zavičaj.

Điro Điro Ono i najbolji suši na svetu Bombondžija „Bosiljčić“ ratluk i bombone: Ukus detinjstva i za nove generacije Restoran Tri Restoran TRI: Za autentični “kao kod kuće” osećaj Modna varjača „Modna varjača“: Krenite na modno-gastronomsko putovanje · ·