Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

U Keniji je rođena zebra bez pruga

AUTOR: CityMagazine 20 Sep, 2019
U Keniji je rođena zebra bez pruga

Zovite doktora, zaljubljeni smo! Šta je lepše od konja? Zebra, naravno! A šta je slađe od zebre? Pa beba zebre! Možda mislite da je tu kraj, da je nemoguće da postoji nešto slađe od bebe zebre. Vi onda očigledno niste videli bebu zebre sa tačkicama umesto sa prugama.

Retka vrsta zebre ovakvog izgleda nedavno je primećena u Keniji i ljudi koji su je videli su se zaljubili u nju na prvi pogled. Njene fotografije su preplavile internet, a sada kada smo videli njene bele tačke na crnoj koži konačno znamo pravi odgovor na pitanje da li su zebre bele sa crnim prugama ili su crne sa belim prugama.

Foto: catersnews.com

Parmal Lemejn, ekspert za divlje životinje, izjavio je da ova zebra najverovanije pati od melanizma, što je obrnuto od albinizma. Nažalost, nijedna zebra sa ovim simptomima do sada nije preživela u Africi duže od šest meseci.

Treba napomenuti da pruge na zebrama nisu tu samo da bi one izgledale lepo. Mnogi naučnici tvrde da im one pomažu da ohlade svoje telo tokom velikih vrućina u Africi. Postoje takođe i teorije da pruge omogućavaju zebrama da se lakše sakriju od zveri i muva koje prenose zarazne bolesti.

Izvor: Bored Panda

Izvor naslovne slike: Catersnews