Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Fejsbuk čuvao lozinke preko milion korisnika Instagrama

AUTOR: CityMagazine 03 May, 2019
Fejsbuk čuvao lozinke preko milion korisnika Instagrama

Fejsbuk je pre nekoliko nedelja lozinke preko 600 miliona korisnika čuvao u tekstualnom formatu, bez ikakve enkripcije i što je još gore – stavio ih je na uvid preko 20.000 ljudi, zaposlenih u Fejsbuk mreži.

Istraživač bezbednosti Brajan Krebs objavio je vesti o neuspesima da se zaštite podaci do 600 miliona korisničkih lozinki koje su uskladištene u tekstu koji nije posebno kodiran.

On je rekao i da mu je izvor iz Fejsbuka rekao za „bezbednosne propuste“ koji omogućavaju programerima da kreiraju aplikacije gde lozinke nisu kodirane.

U saopštenju Fejsbuka se navodi da su sada rešili „kvar“ ali i to da je interna istraga otkrila da sačuvane lozinke nikada nisu bile zloupotrebljene niti im je nepropisno pristupano od strane bilo kog od zaposlenih u kompaniji.

Preporuka je da odmah promenite svoje Fejsbuk i Instagram lozinke, čak i ako ne dobijete mejl od Instagrama ili Fejsbuka. Podrazumeva se da nove lozinke koje budete odabrali treba da budu složene i jake.

Izdvojeno za tebe

Devetogodišnja devojčica se maskira u poznate dame na urnebesan način

Kada smo bili mali nismo imali uslove da kupimo skupocene kostime kako bismo izgledali dobro na dečijim maskenbalima pa smo…

Da li su japanske grickalice bolje od američkih?

Ako niste bili u Americi, sigurno ste na televiziji, u filmovima i serijama, videli kakve sve imaju slatkiše i grickalice…

Neverovatne kombinacije lica poznatih

Da li prepoznajete poznate ličnosti sa naše naslovne slike? Da li ste primetili da izgledaju malo drugačije nego inače? Ako…

Evo kako bi likovi iz serije „Game of Thrones“ trebalo stvarno da izgledaju

Izbor glumaca za likove u seriji može presudno da utiče na njenu dalju sudbinu, a to posebno važi kada se…