Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Fejsbuk počinje da skriva lajkove

Fejsbuk kreće da sakriva lajkove ispod postova, a broj reakcija, pregleda i lajkova biće vidljiv samo autoru posta. Rezultati ovog testiranja odrediće dalju politiku ove društvene mreže.

Portparol kompanije je rekao da je ovo „ograničen test“, sa ciljem da se prikupe povratne informacije „da bi se razumelo da li će ova promena poboljšati iskustva ljudi“. Način na koji se test trenutno realizuje je takav da lajkovi, reakcije i broj video pregleda nisu potpuno nestali već su samo privatni za sve, osim za autora objave. Komentari i njihovi brojevi će se i dalje prikazivati.

Dalji testovi trenutno nisu zakazani, ali ako se ovaj pokaže uspešnim, „skriveni“ brojevi lajkova mogu da počnu da se primenjuju širom sveta, a ne samo u nekim državama, kao što je to sada slučaj. Instagram, koji je u vlasništvu Fejsbuka, testira skriveni broj lajkova na postovima još od aprila, u Kanadi, Australiji i drugim tržištima.

„Želimo da se vaši prijatelji usredsrede na fotografije i video snimke koje delite, a ne na to koliko lajkova imaju“, objasnila je kompanija u to vreme. Višestruka istraživanja pokazala su da prikazivanje broja lajkova, kao i ceo sistem pozitivnog i negativnog ocenjivanja fotografija i komentara, mogu biti štetni za mentalno zdravlje.

Izvor: Mashable

Naslovna fotografija: SOPA IMAGES / GETTY  IMAGES