Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Šta se dešava kada nekoga blokirate na društvenim mrežama

AUTOR: CityMagazine 04 Oct, 2019
Šta se dešava kada nekoga blokirate na društvenim mrežama

Vrlo je lako imati probleme sa društvenim mrežama. Neke veze koje uspostavite na platformama poput Facebook-a, Instagram-a i Twitter-a nisu one koje želite da zadržite zauvek. Naravno, postoji mnogo različitih razloga da biste nekoga blokirali, ali za to vam ne treba izgovor.

Šta se dogodi kada nekoga blokirate na Facebook-u?

Ako odlučite da nekoga blokirate na Facebook-u, ta osoba neće moći da vas taguje ili da vidi postove na vašoj vremenskoj liniji. Blokiranje nekoga takođe znači da vas ne može pozvati na događaje ili u grupe, započeti razgovor sa vama ili vas dodati kao prijatelja. Na Facebook-u možete blokirati prijatelje, a možete i „odmoriti” od nekoga ako želite da ostanete prijatelji, ali da vidite manje njihovih objava. Pauza može biti dobra opcija.

Svaka društvena mreža ima svoja pravila kada je reč o blokiranju

 Šta se dogodi kada nekoga blokirate na Instagram-u?

Blokiranje ljudi na Instagramu znači da oni neće moći pronaći vaš profil, postove ili priču u aplikaciji. I ne brinite, ljudi ne primaju obaveštenje ako ih blokirate. Ako vas ljudi koje blokirate spominju na Instagramu, to se neće pojaviti u vašoj aktivnosti. Nakon što nekoga blokirate, njihove fotografije ili lajkovi ostaju na fotografijama i video zapisima. Možete ih vratiti i izbrisati ako želite. Poput Facebook-a, i na Instagram-u je moguće videti nešto manje objava nekog pratioca, a da ga pritom ne blokirate ili otpratite tako što „utišate” njihove priče. Zahvaljujući ovoj opciji njihova priča neće biti blizu vrha vašeg feed-a, pa se neće automatski prikazivati dok gledate priče drugih korisnika.

Šta se dogodi kada nekoga blokirate na Twitter-u?

Twitter vam omogućava da blokirate ljude na određenom tweet-u ili profilnoj stranici. Nalog koji blokirate ne može da vas prati, a ni vi ne možete da pratite nalog koji blokirate. Iako blokiranje naloga ne obaveštava osobu, oni mogu videti da su blokirani ako provere profil onoga ko ih je blokirao. Jedna od najvažnijih stvari koje treba zapamtiti o blokiranju nekoga na Twitter-u je ta da je, ako je vaš profil javni, neko koga blokirate i dalje može da ga pogleda ako nije prijavljen ili ako Twitter-u pristupi preko trećeg lica.

Izvor: Reader’s Digest

Fotografije: Unsplash