Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

YouTube razmišlja o prebacivanju celog dečjeg sadržaja na YouTube Kids

AUTOR: CityMagazine 15 Jul, 2019
YouTube razmišlja o prebacivanju celog dečjeg sadržaja na YouTube Kids

YouTube navodno razmatra da uvede velike promene u sadržaju. Kompanija razmatra predlog da ceo dečji sadržaj sa Youtube-a prebaci i prikazuje isključivo u aplikaciji YouTube Kids zbog eventualne zloupotrebe prikazivanja različitog štetnog sadržaja za decu.

Druga opcija o kojoj se raspravlja podrazumeva potpuno isključivanje preporučenih video zapisa sa automatskom reprodukcijom na dečjem sadržaju. To je sistem koji gledaoce vodi od naizgled bezopasnog videa do ekstremnih sadržaja i teorija zavere.

Ove promene bi bile ogromne za YouTube. Isključivanje algoritma za preporuku za decu bio bi problem i strukture same platforme, a ne samo sadržaja. Takođe, ova promena bi potencijalno mogla da utiče i na prihode, budući da bi veliki broj video zapisa bio uklonjen sa platforme, daleko od YouTube oglašivača.

2018. godine, platforma YouTube Kids je dodala kontrole koje omogućavaju roditeljima da ručno izaberu kanale i kreatore koje će njihova deca moći da gledaju. Takođe je dodato više ljudskih moderatora za uklanjanje štetnog sadržaja.