Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

YouTube zabranjuje video zapise uznemirujućeg sadržaja za decu

AUTOR: CityMagazine 07 Sep, 2019
YouTube zabranjuje video zapise uznemirujućeg sadržaja za decu

YouTube, omiljeno mesto za sučeljavanje oprečnih stavova i iznošenje kritika, najavio je da više neće dozvoliti video zapise namenjene deci koja imaju određene vrste uznemirujućeg sadržaja. Ovaj potez rezultat je dugogodišnjeg negodovanja korisnika na račun ove video platforme koja je omogućila lošim glumcima da nasilne i inače zabrinjavajuće sadržaje plasiraju deci.

Nasilni i sadržaji za odrasle koji u naslovu, opisu i/ili oznakama izričito ciljaju na mlađe maloletnike i porodicu više neće biti dozvoljeni na platformi“, piše u najnovijoj verziji pravilnika za korišćenje ovog sajta koja je objavljena početkom ove nedelje. Ako vam nije jasno šta to konkretno znači, YouTube navodi primer sadržaja koji je ranije bio dozvoljen, ali više nije. Tako smo ranije bili u prilici da vidimo video sa oznakama za decu koji sadrži crtane filmove koji prikazuju neprimerene radnje poput ubrizgavanja igala. No, to više neće biti slučaj.

Ovaj sajt od sada će takođe imati novu kategoriju sadržaja koji će biti starosno ograničeni, što znači da će gledaoci morati da potvrde da su stariji od određenog uzrasta da bi gledali željeni sadržaj. Pod tu kategoriju spadaju crtani filmovi za odrasle sa vulgarnim jezikom i / ili nasiljem koji su isključivo namenjeni odraslima.