Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Evo kako bi neke istorijske ličnosti izgledale danas

AUTOR: CityMagazine 10 Feb, 2020
Evo kako bi neke istorijske ličnosti izgledale danas

Pre izuma fotografije, prikazivanje nečijeg lika moglo se raditi samo posredno pomoću skulptura, slika i pisanih izvora. Baš zbog toga je i dolazilo do mnogih grešaka i nesporazuma oko pojedinih istorijskih ličnosti.

Tako na primer ni dan danas nismo sigurni koliko je zapravo Napoleon bio visok. Dizajnerka Beka Saladin rešila je da se pozabavi pitanjem kako bi neke ličnosti izgledale da žive u današnjem dobu. Ona je još odmalena opsednuta istorijom i arheologijom i svim onim što nas povezuje sa prošlošću na jedan ljudski način.

Ona je tako pre godinu dana otvorila Instagram profil Royalty Now da bi otkrila kako bi njena omiljena istorijska ličnost Ana Bolen izgledala kao moderna žena. Ideja je bila da proba da je oživi koristeći samo nekoliko dostupnih portreta. Sve to je izazvalo više reakcija nego što je očekivala, tako da danas ima više od 70 hiljada pratilaca na ovoj mreži. U međuvremenu je nastavila da isto čini i sa drugim istorijskim ličnostima, a rezultate možete videti u galeriji u nastavku.