Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Elen Pompeo iskreno o ulozi doktorke Meredit Grej

AUTOR: CityMagazine 09 Aug, 2020
Elen Pompeo iskreno o ulozi doktorke Meredit Grej

Bolnica u kojoj se odvija serija Uvod u anatomiju otvorena je već 17 sezona, ali nakon odlaska doktora Aleksa Kareva, u izvedbi Džastina Čejmbersa, svega 3 glumca iz pilot epizode nastavljaju dugogodišnji rad na ovom projektu. Naime, reč je o Čandri Vilson, odnosno doktorki Mirandi Bejli, zatim Džejmsu Pikinsu mlađem, koji tumači doktora Ričarda Vebera, i naravno, Elen Pompeo, u ulozi čuvene doktorke Meredit Grej. No, ovo što ste upravo pročitali, moglo je da izgleda potpuno drugačije… O čemu je reč, otkrijte u nastavku teksta.

Poslednja glumica koju smo naveli, otkrila je zašto je odlučila da istraje u snimanju epizoda dugi niz godina. Prema iskrenom priznanju u podkastu Unbothered, presudila je životna dob u kojoj je bila kada je potpisala prvi ugovor. Da je imala, na primer, 25 godina, zadržala bi se 6 godina, na koliko se obavezala, a zatim bi napravila zaokret u karijeri. Međutim, na pragu 40-ih nije bila spremna da ponovo odlazi na audicije u nadi da će dobiti ulogu na filmu, pa priliku koja joj se ukazala posmatra kao blagoslov.

Foto: telltaletv.com

Shvatila je da joj je porodica ipak na prvom mestu, jer nažalost nije imala tako srećno detinjstvo. Kako se ostvarila u ulozi supruge i majke 3 divna deteta, želela je miran život, kako bi ispunila prazninu koju je godinama osećala. Stoga je odabrala sigurnu zaradu u odnosu na nova poslovna iskušenja.

Pre premijernog prikazivanja serije 2005. godine, glumica se oprobala na filmu, gde izdvajamo epizodne uloge u Catch Me If You Can (2002), zatim Old School (2003), te Daredevil (2003). Pored toga, gledali smo je i u serijama Law & Order, Strong Medicine i Friends, a nakon što je prihvatila da zaigra doktorku Meredit Grej, kao što smo pojasnili, nije imala druge glumačke izlete.

Izvor: Elle España

Naslovni kolaž – fotografija levo: imdb.com; fotografija desno: Pinterest