Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Iznenađujuće činjenice o glumcima starog Holivuda

AUTOR: Isidora Spasić 29 Aug, 2019

Piše: Isidora Spasić

Da li je Širli Templ stvarno bila dete?

To su se mnogi pitali, jer nisu mogli da veruju kako jedna devojčica može da bude tako talentovana za glumu, ples i pevanje. Zbog toga je kružila priča kako je ona u stvari patuljak, pa je ni manje ni više Vatikan angažovan da se slučaj istraži!? Otac Silvio Masante doputovao je kako bi se lično uverio da Širli nije osoba niskog rasta, već zaista dete.

(foto izvor: www.history.com)

(foto izvor: www.history.com)

Džejms Din je bio protiv brze vožnje

Samo jedan mesec pre nego što je talentovani mladi glumac poginuo u saobraćajnoj nesreći, snimio je reklamu. Ali ne bilo kakvu reklamu, već upravo onu koja apeluje na mlade da se paze u saobraćaju, drže se propisa, i sporije voze. Ironično, zar ne?

(foto izvor: www.decider.com)

(foto izvor: www.decider.com)

Odri Hepbern je jela lale

Možda vam na trenutak ovo zazvuči lepuškasto, ali razlog je zapravo dramatičan. Naime, kako bi preživela gladovanje tokom nemačke invazije na Holandiju za vreme Drugog svetskog rata, Odri je jela lukovice od lala i koprivu. U to vreme bila je visoka 1.67 m, a teška samo 40 kg. Pored toga, obolela je i od žutice, pa je jedva ostala živa. Kasnije je patila od anemije, što je najverovatnije posledica ovog teškog perioda za vreme rata.

(foto izvor: www.people.com)

(foto izvor: www.people.com)

Dečko Lane Tarner brutalno je ubijen

Ali od strane njene ćerke! U to vreme Lana se zabavljala sa Džonijem Stompanatom, nasilnim telohraniteljem koji je radio za opasne gangstere. Jedne večeri, kada se Lanina četrnaestogodišnja ćerka Šeril Krejn vratila kući, čula je svađu iz susedne sobe. Videla je kako se njena mama raspravlja sa Džonijem, pa je otrčala po nož. On je navodno sam naleteo na taj nož koji ga je i usmrtio, a Šeril je kasnije oslobođena svih optužbi. I danas mnogi smatraju kako je upravo Lana ubila svog ljubavnika, a ćerka preuzela krivicu jer se znalo da kao maloletna osoba neće biti poslata u zatvor.

(foto izvor: www.twitter.com)

(foto izvor: www.twitter.com)

Elizabet Tejlor spasla je život Montgomeriju Klifu

Nakon jezive saobraćajne nesreće u kojoj se Montgomeri Klif izuzetno povredio, u pomoć mu je pritrčala koleginica i prijateljica Elizabet Tejlor. Glava mu je toliko bila otekla da je postala široka kao i njegova ramena. Oči su mu bile crvene, tako da su plave zenice još više došle do izražaja, pa je Elizabet tvrdila da je izgledao kao vanzemaljac. Pošto je teško govorio, ona je shvatila da se guši od svojih prednjih polomljenih zuba, pa mu ih je izvadila iz dušnika. Hitna pomoć je stigla 45 minuta kasnije.

(foto izvor: www.independent.co.uk)

(foto izvor: www.independent.co.uk)

Greta Garbo je htela da upuca Hitlera

Da ironija bude veća, Greta Garbo je bila omiljena glumica Adolfa Hitlera. On ju je često pozivao da ga poseti u Nemačkoj, ali Greta to naravno nije učinila s obzirom ga je prezirala. Izjavila je kako bi, da je ikada otišla da ga vidi, iz svoje tašnice izvadila pištolj i direktno ga upucala.

(foto izvor: www.picsofcelebrities.com)

(foto izvor: www.picsofcelebrities.com)

Marlon Brando je zanemeo pred jednom glumicom

Iako je bio veliki zavodnik, koji se naizgled nikoga nije bojao, postojala je jedna glumica koja ga je potpuno zasenila. U pitanju je Odri Hepbern. Brando i ona sedeli su jedno do drugog na svečanom ručku 1955. godine. Odri mu se predstavila, ali on nije progovorio ni jednu jedinu reč. Četrdeset godina kasnije, dok je ležala u bolnici, Odri je stiglo pismo od Branda. U njemu se glumac izvinio i objasnio kako je bio toliko opčinjen njom i pun strahopoštovanja da nije znao šta da kaže. A za sve to vreme Odri je bila ubeđena da je Marlon nije podnosio.

(foto izvor: www.hollywoodreporter.com)

(foto izvor: www.hollywoodreporter.com)

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Met Dejmon nove tetovaže posvetio ćerkama

Veliki broj poznatih ličnosti voli svoju kožu da ukrasi tetovažama koje su uglavnom posvećene nekome. Izuzetak nije ni Met Dejmon…

Evo kako je Rajan Rejnolds čestitao rođendan supruzi…

Ako pratite svet poznatih, sigurno vam je poznato da Rajan Rejnolds ponekad voli da zadirkuje svoju suprugu Blejk Lajvli. Naravno,…

Komšijski broj: Najnoviji Tviter trend koji izaziva oprečne…

Slanje sms poruka „komšijskom broju“ najnoviji je bizarni trend koji se širi na internetu.

Čime se zapravo bave članovi britanske kraljevske porodice?

Ako sanjate o tome da živite kao princ ili princeza, takav život je moguć samo u Dizni svetu. U stvarnom…