Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Metju Mekonahi je otkrio šta mu donosi unutrašnji mir i pomaže da bude srećan

AUTOR: CityMagazine 21 Nov, 2020
Metju Mekonahi je otkrio šta mu donosi unutrašnji mir i pomaže da bude srećan

Šta ljudima pomaže da budu srećni i pronađu svoj unutrašnji mir? Neki tvrde da novac čini ljude srećnijim, dok se drugi ne slažu s tim i smatraju da su najsrećnije osobe one koje su pronašle način da i pored svih nepovoljnih okolnosti budu zadovoljne sobom. Ali kako je to moguće postići?

Popularni holivudski glumac Metju Mekonahi ima vrlo jednostavan recept, a to je nešto što je vrlo lako učiniti i što mnogi već rade. On, naime, redovno piše dnevnik. U skorašnjoj epizodi popularnog podkasta Joe Rogan Experience, Mekonahi je otkrio da već 36 godina zapisuje svoje misli i ono što mu se dešava u dnevnik. Za razliku od mnogih ljudi koji rade isto, on se trudi da zabeleži i dobre i loše trenutke u svom životu, a ne samo ove druge.

Kasnije, kada je neraspoložen ili mu ne ide dobro u karijeri i/ili privatnom životu, on koristi dnevnik da se priseti kako je izgledao njegov život u trenucima kada mu je sve polazilo od ruke. On želi da vidi s kim je tada provodio vreme, kuda se smucao, šta je jeo i pio, koliko je spavao i kako je tada gledao na život. „Mi toliko puta gledamo lupom svoje neuspehe i razmišljamo gde smo pogrešili, a nikada ne posvećujemo istu količinu vremena analiziranju svojih uspeha“, rekao je Mekonahi u emisiji Džoa Rogana. Poznati glumac se trudi da svako jutro, pre nego što krene da čita vesti i mejlove, prelista nekoliko stranica svog dnevnika i posveti koji minut samorefleksiji.

U gostovanju u ovom podkastu, Mekonahi je takođe otkrio da su mu tekstovi iz dnevnika pomogli da napiše svoje memoare, koje je nazvao Greenlights (Zelena svetla). Ova knjiga je izašla 20. oktobra i odmah se našla na listi bestselera lista Njujork Tajms.

Izvor: D’Marge