Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Monika Beluči kao muza Federika Felinija

AUTOR: CityMagazine 30 Jul, 2020
Monika Beluči kao muza Federika Felinija

Tokom stvaranja filma 8 ½ 1963. godine, koji se smatra jednim od njegovih najboljih dela, reditelj Federiko Felini borio se sa kreativnom blokadom i tragao je za idealnim ženskim likom. Nimalo slučajno, odlučio se za glumicu Klaudiju Kardinale, crne prave kose, u pripijenim haljinama, i zavodljivog izgleda. Možda vam ovaj opis zvuči poznato, a razlog je neverovatna sličnost sa Monikom Beluči, bar kada su u pitanju nabrojane karakteristike. Druga dama postala je poznata kao femme fatale, i taj status čuva do danas.

Bilo da se osvrnemo na junakinje koje je igrala ili na fotografije sa modnih revija modne kuće Dior, niko ne ostaje ravnodušan na njen šarm i lepotu. Ne tako davno, Monika se oprobala u ulozi Bond devojke u ostvarenju Spectre (2015), a vrlo lako je možemo zamisliti u ambijentu filma La Dolce Vita. Uživa da nosi sirena haljine, dijamante, čipku i crne komade, a sve to ističe njene obline i zanosan stas.

Kada odstupi od crne odevne kombinacije, Moniku Beluči možemo videti u šampanj tonovima, leopard dezenu, ili šljiva i crvenim kreacijama. Neretko, ova dama nađe se i u ulozi zaštitnog lica brenda Dolce & Gabbana. Ukoliko želite da vidite fotografije ove glumice na kojima izgleda kao da je izašla iz filma Federika Felinija, prelistajte galeriju koja sledi.

Izvor: Vogue España

Fotografije: Getty Images