Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Muzičari koji su napustili grupe kako bi bili solo umetnici

AUTOR: Isidora Spasić 12 Mar, 2020
Muzičari koji su napustili grupe kako bi bili solo umetnici

Život je nepredvidiv, a posebno život uspešnih muzičara. Čas su u grupi, čas su solisti, pa zato pogledajte neke od najpoznatijih napuštanja grupe i započinjanja solo karijere.

Lu Rid – The Velvet Underground

Pošto je diskografska kuća zahtevala da poslednji album The Velvet Undergrounda-a bude komercijalan, bilo je jasno da će Lu Rid, koji je uvek težio eksperimentalnom zvuku, odlučiti da krene svojim putem. Neke od pesama koje je napisao u solo periodu postale su legendarneWalk on the Wild Side, Satellite of Love, Perfect Day.

Foto: www.yahoo.com

Morisi – The Smiths

Važili su za kultni bend, čiji muzički stil i danas mnogi kopiraju. Međutim, to nije zaustavilo frontmena da napusti grupu i započne solo karijeru. Morisi je uspeo da zadrži prepoznatljiv zvuk, interesantne tekstove, a pre svega svoj vokal, kako bi postao muzička institucija za sebe.

Foto: www.yahoo.com

Sting – The Police

Kada je grupa The Police objavila svoj peti (i ujedno poslednji) album, bili su na vrhuncu uspeha. Jedini problem? Članovi grupe se međusobno nisu podnosili. Zato je Sting pametno napustio bend, kako bi nas obradovao hiovima kao što su Desert Rose i If I Ever Lose My Faith in You.

Foto: www.yahoo.com

Majkl Džekson – The Jackson 5

Majkl je prešao dug put. Počeo je kao simpatični dečak koji je pevao sa svojom braćom, a završio kao kralj pop muzike. Uz mnoge kontroverze koje su ga pratile, on i dan danas ima obožavaoce širom sveta.

Foto: www.yahoo.com

Džastin Timberlejk – NSYNC

Kao jedan od najvoljenijih boy band-ova, NSYNC je neminovno bio osuđen na propast. To nije sprečilo Džastina da nastavi uspešnu karijeru, naprotiv – zaređao je pozamašan broj hitova i ostvario saradnje sa drugim poznatim muzičarima.

Foto: www.yahoo.com

Hari Stajls – One Direction

Slično gorepomenutom NSYNC-u i Džastinu, ovo je bila još jedna grupa kojoj je sledio razlaz. Prvi je otišao Zejn, ali je Hari uspeo da ostvari znatno zapaženiju solističku karijeru.

Foto: www.yahoo.com

Eni Lenoks – Eurythmics

Postojao je sasvim validan razlog zbog kog je Eni napustila Eurythmics. Jednostavno rečeno, više nisu bili toliko popularni i traženi. Njen muzički pravac dosta je ličio na isti onaj koji je vladao u grupi, o čemu svedoči numera Walking on Broken Glass.

Foto: www.yahoo.com

Lorin Hil – Fugees

Ko može zaboraviti kada je Lorin u okviru Fugees-a zapevala Killing Me Softly? Upravo je zbog toga iznenadila mnoge kada je krenula svojim putem. To se ispostavilo kao dobar potez, jer je njen solo album The Miseducation of Lauryn Hill postao kultni.

Foto: www.yahoo.com

Gven Stefani – No Doubt

Bilo je pitanje trenutka kada će Gven napustiti bend, obzirom da je bila apsolutno glavna zvezda u njemu. Ipak, trebalo joj je malo vremena pre nego što je postala super-zvezda među pevačicama, a i modna ikona.

Foto: www.yahoo.com

Bijonse – Destiny’s Child

Vredi napustiti grupu kada vam je tata menadžer, i kada ste u ljubavnoj vezi sa nekim kao što je Džej Zi. Da, Destiny’s Child jesu bile više nego uspešne, ali Bijonse je morala da se izdvoji kako bi postala jedna od najuticajnijih pevačica današnjice.

Foto: www.yahoo.com

Naslovna slika: www.yahoo.com