Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ove poznate dame su vegani

AUTOR: CityMagazine 18 Feb, 2019
Ove poznate dame su vegani

Da ovakav životni stil mnogima prija dokazuju i brojne holivudske zvezde koje nastoje da promovišu veganstvo ističući sve njegove blagodeti i etičke razloge zašto bi to i drugi trebalo da čine. Verovali ili ne, čak i čuveni šef Gordon Remzi razmišlja da pređe u red vegana, a dok se on ne odluči, pročitajte ko su najveći zagovornici ovog pokreta među poznatim damama.

Mišel Fajfer

Mišel Fajfer

Mišel Fajfer

Mišel je jedna od najvećih zagovornika veganstva u Holivudu. Ona već godinama ne konzumira ništa što je životinjskog porekla, a u mladosti je čak bila pobornik ekstremnog spiritualnog režima po kome se kroz meditaciju organizmu mogu obezbediti svi neophodni nutrijenti, tako da nikakav unos hrane nije potreban.

En Hatavej

En Hetavej

En Hatavej

En je sve do do 2012. bila vegetarijanac, ali je udajom za glumca Adama Šulmana potpuno prešla u red vegana. To joj se toliko dopalo da je čak i na snimanju filma Les Misérables insistirala da nosi vegansku obuću od eko-kože.

Demi Mur

Demi Mur

Demi Mur

Demi je pobornica ogranka veganske ishrane koji podrazumeva konzumiranje isključivo sirove hrane. Reč je uglavnom o voću i povrću koje koristi u svežem obliku, kako termičkom obradom ne bi uništila njihova hranljiva svojstva.

Natali Portman

Natali Portman

Natali Portman

Natali je čitavog života bila vegetarijanac, a onda je 2009. nakon čitanja knjige Eating animals Džonatana Safrana Fora prešla u vegane. Ipak, tokom trudnoće ponovo je prešla na vegetarijanstvo jer se plašila da bi isključivo veganska ishrana mogla negativno uticati na razvoj bebe.

Džesika Čestejn

Džesika Čestin

Džesika Čestejn

Lepa glumica vegan je od malih nogu zahvaljujući majci koja je bila glavni kuvar u jednom veganskom restoranu. Osim što ne konzumira namirnice životinjskog porekla, ona vrlo vodi računa da uvek bira vegansku kozmetiku i nosi odeću koja ne podrazumeva kožu, vunu ili krzno.

Avril Lavinj

Avril Lavinj

Avril Lavinj

Kanadska pevačica je veganka gotovo deset godina, i uglavnom se drži makrobiotičke ishrane. Jedini izuzetak jeste pica, kojoj povremeno ne može da kaže ne.

Izdvojeno za tebe

Pogodite čiji su ovo roditelji

Slavne ličnosti neretko se fotografišu sa svojom decom i partnerima, ali čini se da roditelje drže podalje od očiju javnosti.…

Mr. Bin je zalutao u filmske hitove

Mr. Bin je omiljeni filmski i televizijski lik koji već nekoliko decenija zabavlja ljude širom sveta. On je kreacija engleskog…

Najluđe teorije zavere na internetu

Internet je prava riznica najuvrnutijih sadržaja i informacija, pa samim tim i vrlo maštovitih teorija zavere. Priče o ljudima gušterima,…

TikTok: Nova društvena mreža koja je osvojila svet

U septembru prošle godine društvena mreža TikTok je prestigla Youtube, Snapchat, Instagram i Facebook po broju mesečnih preuzimanja sa App…