Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Šta će se dogoditi sa garderoberom Megan Markl?

AUTOR: CityMagazine 15 Jan, 2020
Šta će se dogoditi sa garderoberom Megan Markl?

Megan Markl i njen suprug zapanjili su javnost sredinom prošle nedelje najavom povlačenja sa mesta kraljevskih dužnosti koje su do sada imali. Potpuno neočekivano, par je podelio i novost da će živeti na relaciji Severna Amerika – Evropa, što se nimalo nije dopalo ostatku porodice, kao ni javnosti. Novinari i korisnici društvenih mreža okrivljuju vojvotkinju od Saseksa za ovakav postupak, te za ideju o započinjanju novog života daleko od žiže interesovanja. Jedno od pitanja koje se nameće jeste i to kako će Megan od sada plaćati svoje odevne kombinacije.

Bračni par je naveo da će pokušati da bude finansijski nezavistan, te da će pokrenuti sopstvene izvore prihoda. Samim tim, dosadašnje luksuzne toalete i propratni detalji, na koje nas je vojvotkinja navikla, verovatno će pričekati neki prikladniji trenutak. Razlog je jednostavan i glasi da njih dvoje više neće moći da računaju na novac koji su delom obezbeđivali poreski obveznici, a koji je pokrivao oko petinu njihovih ukupnih troškova.

Pre nego što je zvanično postala deo britanske kraljevske porodice, finansiranje garderobera Megan Markl bilo je povereno princu Čarlsu, odnosno njegovoj privatnoj zaostavštini nazvanoj Duchy of Cornwall, koja postoji još iz vremena Edvarda III, preciznije od 1337. godine. Postoji podatak da su vojvoda i vojvotkinja čak 95 procenata novca koristili iz tog fonda. Da li će tako i ostati, i dalje nije poznato…

Ema Forbs, odličan poznavalac prilika u kraljevskoj porodici, sumnja da bi selidbom u Kanadu, Megan i dalje imala blagoslov za kupovinu u velikim modnim kućama, kakav je Givenchy. Prema njenom mišljenju, vojvotkinja će moći da zadrži garderobu koju je do sada nosila, izuzev venčanice. U poslednje vreme, Megan je nosila kreacije sa potpisom priznatih kreatora, ali i garderobu dostupnu ženama širom sveta.

Međutim, primetno je da je ova dama već smanjila budžet za kupovinu, pa je neretko i ponavljala već viđene odevne kombinacije. Verovatno je i sama postala svesna da će morati da se odrekne skupocenih toaleta koje je nosila na početku kraljevske karijere. Primer je nedavno pojavljivanje u odeći brenda Massimo Dutti, koja je brzo osvanula na sajtovima za kupovinu. Kako Forbsova smatra, Megan nema svog zvaničnog stilistu, već sama bira kako će izgledati. Pored toga, ona zna kako da isti komad iznese na drugačiji način, poput haljina ili kaputa. Ono što je veoma značajno jeste da ima podršku koja dolazi upravo iz Kanade, od strane stilistkinje koja oblači voditelje programa Good Morning America.

Treba napomenuti i činjenicu da će vojvotkinja od sada moći da prihvata poklone dizajnera, što do sada nije bio slučaj. Kako više neće biti deo kraljevske porodice, bar ne u meri u kojoj se očekuje, par će navike prilagođavati tako da oni vode glavnu reč. Bez obzira na novonastale okolnosti, velika modna imena nastaviće da se nadmeću u želji da Megan ponese baš njihovu kreaciju, čak i tokom obavljanja svakodnevnih aktivnosti.

Prema prvim nagađanjima, par će se nastaniti u Los Anđelesu, a odatle putovati po severnoameričkom tlu. Do tada ostaje nerazjašnjeno šta će se dogoditi sa nakitom koji je nasledila od princeze Dajane, a to su minđuše u obliku leptira i akvamarin prsten. Pretpostavlja se da joj on neće biti oduzet, te da će nove mere važiti od ovog trenutka nadalje. Tekst zaključujemo komentarom da joj za život u Kanadi neće biti potrebna tijara.

Izvor: Page Six

Fotografije: Pinterest