Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Japanska kompanija prodaje idealne trenerke za rad od kuće

AUTOR: CityMagazine 13 May, 2020
Japanska kompanija prodaje idealne trenerke za rad od kuće

Iako mnogi od nas rade od kuće u ovom periodu, i dalje moramo da učestvujemo na sastancima sa svojim kolegama ili klijentima. Oni se, doduše, sada održavaju preko Zoom-a, Skype-a ili drugih aplikacija za video pozive, ali to ne znači da smemo da se pojavimo na njima u odeći koju inače nosimo kada smo kući.

Naprasni video poziv od šefa ili klijenta zahtevaju da uvek pored sebe imamo košulju i pantalone, koje možemo da obučemo kada treba da izgledamo profesionalno. Mora se priznati da to nije idealno rešenje, pa mnogi od nas biraju da svoju odeću za posao imaju na sebi sve vreme tokom radnog vremena.

Ljudi iz japanske kreativne agencije Whatever Inc. su duboko razmišljali o ovom problemu i odlučili su da pokušaju da naprave komad odeće koji će biti udoban kao trenerka, ali će izgledati profesionalno kao košulja.

Njihovo rešenje je svojevrsna kombinacija ova dva komada odeće. Nazvan Work From Home Jammie, on se sastoji od donjeg dela trenerke i gornjeg dela trenerke koji na sebi ima ušivenu košulju, ali koja samo pokriva ramena i grudi do vrata. Zbog čega su košulje praktično odsečene na polovini gornjeg dela trenerke? Pa, razlog je vrlo jednostavan. Kamera kompjutera snima samo gornji deo našeg tela kada smo na video sastanku.

Ideja za ovakaj komad odeće potekla je od kreativne agencije Whatever Inc., dok je za njen dizajn bila zadužena Ahiko Kimura iz modne kuće LOKITHO. Work From Home Jammies se prodaju u tri kombinacije: bela košulja + sivi duks, roze košulja + crni duks, i plava štraftasta košulja + tamno sivi duks. Modeli su unisex i prodaju se u veličinama M i L.

Trenerka za rad od kuće kompanije Whatever Inc. košta 112 dolara i možete je naručiti OVDE.

Izvor: Bored Panda