Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Najzabavnije teorije o smaku sveta

Postoji nekoliko nivoa koji se vezuju za teorije o smaku sveta. Na prvom nivou, glave će nam doći ratovi, vremenske i elementarne nepogode. Drugi nivo kaže da će se to desiti usled udara asteroida, masovne epidemije, ili pak najezde robota sa razvijenom veštačkom inteligencijom. Teorije vezane za treći, i ujedno najzabavniji nivo, pominjemo ovde.

Majanski kalendar

Stara majanska civilizacija poznata je po mnogo čemu, pa tako i po smaku sveta. Mnogi ljudi koji su proučavali njihovu kulturu došli su do zaključka da je na osnovu promene ciklusa u okviru majanskog kalendara, apokalipsa trebalo da se dogodi 2012. godine.

Foto: www.people.howstuffworks.com

Raspućinova vizija

Iscelitelj i spiritualni vođa ruske carske porodice Romanovih, pored mnogih vizija imao je i onu koja je predviđala kraj našeg života na Zemlji. Tačnije, to je trebalo da bude 23. avgusta 2013. godine, kada je jaka oluja navodno bila spremna da izbriše čitavo lice čovečanstva.

Foto: www.mentalfloss.com

Proviđenja Jehovinih svedoka

Ono što Jehovine svedoke razlikuje od ostalih teorija koje se vezuju za kraj sveta, jeste to što su ga oni predvideli već 20 puta. Po njima, smak sveta trebalo je da se odigra: 1877, 1891, 1904, 1916, 1917, 1920, 1922, 1924, 1938, 1941, 1942, 1961, 1966, 1967, 1968, 1969, 1971, 1974, 1984, i 1989. godine.

Foto: www.time.com

Bratstvo sedam zraka

Doroti Martin, domaćica iz Čikaga i ujedno vođa tajnog okultnog društva Bratstvo sedam zraka, prosto je bila sigurna da će apokalipsa uslediti 21. decembra 1954. godine. Tvrdila je kako su joj ovu informaciju prosledili vanzemaljci sa planete Klarion.

Foto: www.melaniemulhall.wordpress.com

Veliki prasak u Cernu

Dosta paranoje se podiglo na temu eksperimenta koji se 2008. godine odigrao u evropskoj organizaciji za nuklearna istraživanja zvanoj CERN. Tom prilikom je aktivirana simulacija Velikog praska, pa su mnogi smatrali da će se pojaviti crna rupa i progutati planetu.

Foto: www.futurism.com

Četiri krvava meseca

Između 2014. i 2015. godine hrišćanski lideri Džon Hage i Mark Bilc predviđali su nam kraj. Do te ideje došli su na osnovu pojavljivanja četiri krvava (to jest crvena) meseca na nebu, koji su po njihovom tumačenju Biblije predskazivali Armagedon.

Foto: www.allure.com

Nibiru/Planeta X

Ako je suditi po mišljenju numerologa Dejvida Medea, dani su nam odbrojani. On je na osnovu numeričkih kodova sakrivenih u Bibliji izračunao da će se sa pojavom nove planete imena Nibiru razviti događaji koji će kroz 1.000 godina dovesti do smaka sveta.

Foto: www.solarsystem.nasa.gov

Teorija Isaka Njutna

Jedan od najpoznatijih naučnika, pored toga što je postavio zakon gravitacije i kretanja, uspeo je da ostavi i svoje predviđanje o smaku sveta. Naime, Isak Njutn je na osnovu Knjige proroka Danijela iz Biblije proračunao da će nam kraj doći 20160. godine.

Foto: www.nationalgeographic.com

Nostradamusovo predskazanje

Naravno da je bilo nemoguće preskočiti viđenja velikog Nostradamusa. Ne zaboravimo ipak da su se Francuska revolucija i teroristički napad 11. septembra odigrali kao u njegovim predskazanjima. Ostaje još da se vidi da li će biti u pravu i za apokalipsu koja nam sleduje 3797. godine.

Foto: www.ufoinsight.com

Naslovna slika: www.alancohen.com