Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Otkrivena tema Met Gale 2020. godine

AUTOR: CityMagazine 08 Nov, 2019
Otkrivena tema Met Gale 2020. godine

I dalje se oporavljamo od 4 epska izdanja Lejdi Gage sa ovogodišnje Met Gale, čija tema je bio kemp, a Institut za kostim Metropoliten muzeja u Njurorku već uveliko priprema sledeće izdanje. Magazin New York Times podelio je sa čitaocima potvrđenu informaciju da će naredne godine Met Gala biti u znaku vremena. Svečanost će biti propraćena odgovarajućom modnom izložbom.

2020. godine Met Gala će se održati po 150. put, pa je Endru Bolton, kustos muzeja, imao pred sobom težak zadatak da odabere temu koja će označiti veliki jubilej. „Želeo sam da napravim izložbu sa fokusom na kolekciju, a ne tradicionalnu izložbu remek-dela“, izjavio je on. Zatim je pojasnio: „Nešto što povezuje cajtgajst i aktuelne teme danas.“ Tada je shvatio – „sve je u vremenu“.

Endru Bolton, foto izvor: Getty images

Izložba je naslovljena O vremenu: Moda i trajanje, i biće svečano otvorena 7. maja. Inspiracija je potekla iz brojnih izvora, kao što su romani Virdžinije Vulf i teorije francuskog filozofa Henrija Bergsona. Posetioci će imati priliku da vide čak 160 ženskih modnih komada, a vremenska nit povezuje 1870. godinu i današnji trenutak.

Izložba O vremenu: Moda i trajanje biće zanimljiva i po tome što će pored mode, svi gosti moći da vide i satove Met kolekcije iz davnina, a koji će sve vreme glasno otkucavati u pozadini. Odlomci iz pera Virdžinije Vulf biće postavljeni na zidove prostorija, kao i nova novela Majkla Kaningema, autora romana Sati.

„Moda je neizbrisivo vezana za vreme“, poručuje Endru Bolton. „Ona ne samo da odslikava i predstavlja duh vremena, već se menja i razvija kako vreme prolazi.“

Najznačajniji događaj u svetu modne industrije, Met Gala, održaće se 4. maja. Poznat je spisak ličnosti koje će voditi program, a među njima su glumačke zvezde Ema Stoun i Meril Strip. I na kraju, ali ne i najmanje važno – brend Luj Viton takođe potpisuje ovu izložbu!  

Izvor: Town & Country

Fotografije za naslovni kolaž: Pinterest