Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Drvena klupa je hit detalj u enterijeru

AUTOR: CityMagazine 30 Oct, 2020
Drvena klupa je hit detalj u enterijeru

Drvene klupe nekada su predstavljale skroman komad nameštaja kojem niko nije pridavao previše značaja i koji se ni na koji način ne bi mogle smatrati zanimljivim dekor detaljem. No, čini se da su se stvari malo promenile, te najnoviji trendovi u enterijeru upravo ovaj komad nameštaja ističu kao šik detalj koji će oplemeniti svaki prostor i udahnuti mu toplu, rustičnu notu.

Foto: instagram.com/p/BudPM3rlZoM/

Modernizovane i stilizovane, ovakve klupe danas krase brojne salone, luksuzne restorane i vile širom sveta, a ukoiko želite da svoj životni prostor obogatite jednim ovakvim komadom, ostanite sa nama i u nastavku gde vam donosimo nekoliko korisnih saveta i pregršt inspiracije za stilizovanje.

Foto: instagram.com/p/BwU2xeQnPBb/

Prvo što treba da imate na umu kod ovakvog komada nameštaja jeste da ovde nije reč o klasičnim klupama koje služe kao zamena za stolicu i koje lako možete premestiti sa jednog mesta na drugo. Ono što je karakteristično za ovakve klupe jeste da one više podsećaju na velike drvene sanduke koji su smešteni u uglu prostorije, prislonjeni uz zid, ili često i fiksirani uz njega, te prekriveni brojnim ukrasnim jastučićima. Na taj način, one više liče na simpatičan kutak koji je integralni deo prostorije, nego na individualni komad nameštaja. U tome i leži njihov šarm, ali i ogroman potencijal za stilizovanje.

Foto: instagram.com/p/BWuljsKDYrR/

Kako da ovakvu klupu uklopite u svoj enterijer?

Cenjene uglavnom zbog svoje dekorativne strane, ove nesvakidašnje klupe su i vrlo praktične. U najjednostavnijoj varijanti, vaša klupa može biti drveni sanduk u koji možete smestiti višak stvari koje vam trenutno nisu potrebne. Ovo može biti i niska dugačka komoda koja sa prednje strane ima fioke, koju sa gornje strane možete prekriti udobnim podmetačima za sedenje i dekorisati mekim, šarenim jastučićima, i tako je pretvoriti u savršen kutak za ručavanje u kuhinji ili pak čitanje u spavaćoj ili dečijoj sobi. Osim toga, ovakav komad može biti i odlično rešenje za predsoblje kada želite da se obujete, ili pak za terasu kada vam treba kutak za maštanje i uživanje.

Foto: instagram.com/p/CEAHuGWhhtd/

Opcije za igranje i uklapanje su brojne, a najbolje od svega je što ovaj komad možete prilagoditi trenutnim potrebama i raspoloženju, te ga stilizovati i koristiti na različite načine. Nadamo se da su vas ove fotografije inspirisale.

Izvor: Elle France

Fotografije u naslovnom kolažu: instagram.com/p/CBmrvzpldmR/ i instagram.com/p/B_7cBJdHno0/