Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Elementi za prostor koji će vam ulepšati dom i olakšati život

AUTOR: Isidora Spasić 21 May, 2020
Elementi za prostor koji će vam ulepšati dom i olakšati život

Činjenica je da svoj životni prostor uvek možete dodatno srediti i bolje organizovati. Zbog toga vam u nastavku predstavljamo 13 kućnih elemenata koji će vam u tome pomoći.

Udobna sofa

Plišana sofa u lepoj nijansi, na primer plave boje, učiniće vaš dom znatno prijatnijim. Na njoj ćete tokom popodneva moći da dremnete, kao i da pustite goste da tu prespavaju.

Foto: www.goodhousekeeping.com

Prostrana fotelja

Svakom domu potrebna je jedna znamenita fotelja. Ona će biti idealna za opuštanje, razmišljanje, čitanje, gledanje TV-a… Odaberite mekan materijal za nju, i vodite računa da celi možete komotno da se zavalite.

Foto: www.pinterest.com

Jednostavne stolice

Prevashodno su vam potrebne za trpezariju i kuhinju. Možete ih naravno šaltati svuda po kući, posebno kada vam dođu gosti. Prioritet je da budu lagane, stabilne, i ako je moguće od drveta.

Foto: www.mydomaine.com

Sto na rasklapanje

Ukoliko vam je važno da uštedite prostor, sto na rasklapanje dobro će vam poslužiti. Osim što se može nalaziti u kuhinji, na nekom drugom mestu u kući poslužiće vam i kao radni sto.

Foto: www.dezeen.com

Drvena komoda

Ovaj komad nameštaja sjajno je rešenje za kupatilo. Osim što ima mogućnost da se poveže sa lavaboom, prostor koje vam fioke pružaju znatno će olakšati skladištenje stvari. Odložite u njega čiste peškire, lekove, kozmetiku, šminku…

Foto: www.mrdirectint.com

Plutajuće police

Svoj naziv dobile su zbog toga što slobodno, i svaka zasebno, stoje fiksirane na zidu. Pogodne su za praktično svaki prostor u vašem domu. Rasporedite ih kako želite, pa stavite sve ono što je neophodno da bude vidljivo, istaknuto, i pri ruci.

Foto: www.realsimple.com

Klupa sa fiokama za odlaganje

Sjajan komad nameštaja koji je ujedno neobičan i praktičan, jeste upravo klupa sa fiokama. Idealno je da se klupa nalazi u predsoblju ili dnevnoj sobi, jer će njene fioke biti zgodne za odlaganje cipela, papuča, torbi, cegera…

Foto: www.consumerjar.com

Organizovana biblioteka

Kako bi sve knjige bile složene na jednom mestu, važno je da odvojite kutak za biblioteku. Tako će celokupan prostor biti uredniji, a vi nećete morati da gubite vreme tražeći određenu knjigu, kao onda kad je literatura raštrkana svuda po kući.

Foto: www.pinterest.ie

Štender za stvari

U zavisnosti od toga gde držite garderobu, tamo postavite štender. Stvari i obuću koje najviše volite i najčešće nosite, rasporedite na njega. Nije loše ni da vam jedan štender stoji na ulazu, jer svi koji uđu tu mogu odložiti cipele i gornje delove odeće.

Foto: www.selinasinspiration.com

Noćni stočić

Treba da vam stoji pored kreveta, pošto omogućava da vam osnovne potrepštine budu pri ruci. To su knjiga koju trenutno čitate, dnevnik, budilnik, draga uspomena, porodična fotografija, krema za ruke, čaša sa vodom… Starinski naziv mu je natkasna.

Foto: www.pinterest.com

Veliko ogledalo

Zaista vredi uložiti u veliko ogledalo, jer vam ono omogućava da se lepo vidite od glave do pete. Naročito dobro izgleda u spavaćoj sobi i kupatilu. Što se dizajna tiče, izbegnite kičasti ram, te se odlučite za neki jednostavan.

Foto: www.pinterest.fr

Podna lampa

Činjenica je da se ne može opušteno živeti bez podne lampe. Upravo zbog toga što se nalazi na podu, ona će bacati svelo na veću površinu, a uz to se lako premešta sa jednog mesta na drugo.

Foto: www.nymag.com

Metalne korpe

Umesto dosadnih elemenata za kuhinju, odlučite se za metalne korpe. Njih rasporedite na zid i radnu površinu. Praktično sve možete držati u njima: od voća i povrća, preko začina, do činija, šolja, drvenih kašika za kuvanje, i krpa.

Foto: www.amazon.com

Naslovna slika: www.etsy.com i www.idealhome.co.uk