Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kako da spavaću sobu učinite prostranijom?

AUTOR: CityMagazine 03 Dec, 2019
Kako da spavaću sobu učinite prostranijom?

Ako je vaša spavaća soba male kvadrature i nedostaje vam prostor za sve što želite da u nju stane, za početak prestanite da se žalite. Vaš izazov možete rešiti u svega nekoliko koraka. Potrebno je malo kreativnosti i prostorne organizacije kako biste izvukli maksimum i uživali u trenucima odmora. Ukoliko vam, pak, ponestaje inspiracije, pažljivo čitajte savete koje smo za danas pripremili. Nadamo se da će vam biti od koristi.

  • Napravite plan

Kada boravite u prostoru koji je ograničen, veoma je važno da ga opremite samo onim komadima nameštaja i detaljima koji su vam potrebni, ništa više, ništa manje. Ako ste ljubitelj knjiga, onda vam je polica preko potrebna u spavaćoj sobi. Sa druge strane, ukoliko vam je važno da vam je odeća uvek pregledna, u jedan kutak smestite ormar ili štender. Ukoliko radite u spavaćoj sobi, pronađite pravo mesto za mali radni sto.   

Vizuelno proširite prostor

Ovaj savet nije naodmet ponavljati iznova i iznova. Svetle boje kao što su bela, krem ili svetlo siva, zidovima i nameštaju pružaju svetlost i čine da spavaća soba izgleda veće. Kada su u pitanju materijali, prednost dajte svetlom drvetu, kako biste uneli toplinu. Pored toga, pažljivo birajte detalje da bi prostor izgledao pročišćenije.

  • Iskoristite svaki komad nameštaja

Svima ponekad zafali prostora za još neku sitnicu, međutim postoji rešenje za taj izazov. Naime, pojedini komadi nameštaja služe 2 u 1, odnosno u njih možemo odložiti sve ono što ne mora da stoji na vidnom mestu. Takve su police, zatim tabure za sedenje sa gornjim delom koji se podiže, plastične vreće koje možete sakriti ispod kreveta. Možda o ovome niste razmišljali, ali eto trika za pakovanje nesezonske odeće, ćebadi, peškira i sličnih stvari. Naravno, važno je da sve lepo zatvorite, kako ne bi padala prašina.

  • Izbegavajte centralno osvetljenje

Da bi vaša spavaća soba izgledala prijatno i drugačije, ukoliko ste u mogućnosti, svetiljke postavite pored kreveta, ili ispred toaletnog stočića. Luster ili sijalica na plafonu nisu baš najbolja ideja za mali prostor.

  • Iskoristite zidove
https://www.instagram.com/p/B5M9toeD4Sm/

Ovo je jedan od najdelotvornijih trikova za proširenje prostora. Stoga, postavite police za knjige i kukice za garderobu na zidove. Praktičnije je da se poslužite svakim metrom na raspolaganju, nego da po svaku cenu zadržite noćne stočiće. Naš predlog je da deo sitnica držite na toaletnom stoćiću, a ostatak u kutijama ili na stolicama. Noćnu lampu takođe možete da nakačite na zid, čime ćete dobiti više prostora.

Izvor: Elle España

Fotografije za naslovni kolaž: Pinterest