Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 hit trendova za kosu ove godine

AUTOR: CityMagazine 17 Jan, 2019
5 hit trendova za kosu ove godine

Ova godina biće po mnogo čemu neobična, između ostalog i po ekscentričnim trendovima kada su u pitanju lepota i moda. Imajući u vidu to da je kosa zaštitni znak mnogih dama, stilisti i frizeri ove godine idu korak dalje, te uz pomoć raznih asesoara, od kose prave prava mala remek-dela, koja sigurno neće proći nezapaženo.

Nesvakidašnje trake i rajfovi za kosu optočeni biserima i kristalima, beretke sa cirkonima, te kosa u boji odeće, samo su neki od maštovitih trendova koji će dominirati na ulicama širom sveta. U nastavku vam otkrivamo 5 najatraktivnijih. Uživajte!

1. Ukrasne trake za kosu

Upečatljiv ukras koji će privući pažnju

Upečatljiv ukras koji će privući pažnju

Reč je o trakama koje podsećaju na one koje ukrašavaju šešire, s tim što su ove daleko raskošnije, te prekrivaju gotovo čitavu glavu. Po čvrstoj formi i bogatim ukrasima više liče na rajf, ili pak neobičnu toku. Ono što je sigurno jeste da je reč o stejtment asesoaru kome nije odolela ni Kejt Midlton!

2. Kosa u boji odeće

Harmonija boja

Harmonija boja

Uklapanje boje kose sa nijansom odeće prvi put smo videli na reviji Marka Džejkobsa za proleće/leto 2019, kada su modeli prošetali čarobnu paletu boja za kosu koja se savršeno uklopila sa pastelnim tonovima njihovih kreacija. Da je reč o velikom trendu uverili smo se i prošle nedelje kada se Lejdi Gaga na dodeli Zlatnih globusa pojavila u raskošnoj puder-plavoj haljini i sa elegantnom punđom istog tona.

3. Mala crna mašna

Foto izvor: thecoveteur.com

Foto izvor: thecoveteur.com

Ukoliko se ove godine opredeljujete samo za jedan asesoar za kosu, neka to bude baršunasta mašna. Možete je nositi samostalno, zakačenu oko niskog repa ili punđe. Iako sve boje dolaze u obzir, crna je ipak klasika sa kojom nema greške.

4. Više je više

Foto izvor: brit.co

Foto izvor: brit.co

Nošenje jednog asesoara je vrlo poželjno, ali je više njih istovremeno mnogo bolja opcija! Dakle, zaboravite na minimalizam, i prepustite se maštovitoj igri perlica, ukosnica i traka koje će vašu kosu pretvoriti u svojevrsni stilski ukras i efektno nadograditi vašu odevnu kombinaciju.

5. Visoko natapirana kosa

Što više, to bolje

Što više, to bolje

Početak proleća donosi nam, bukvalno rečeno, najveći trend ove godine, a to je visoko natapirana kosa puna volumena. Glamurozno, moćno, retro, filmski… Sjajan izbor za svečane prilike kada želite da ostavite snažan utisak!