Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 ikoničnih frizura poznatih dama koje su postale trend

AUTOR: CityMagazine 06 Oct, 2019
5 ikoničnih frizura poznatih dama koje su postale trend

Svaki frizer će vam reći istu stvar: ako želite frizuru po ugledu na neku poznatu ličnost, ne libite se da donesete njenu sliku u salon. To posebno važi u situacijama kada planirate da radikalno promenite izgled svoje kose.

Većina nas običnih smrtnika inspiraciju za frizuru pronalazi kod poznatih ličnosti, bilo da se radi o glumicama, pevačicama, modelima ili influenserkama. To znači da kada se neka od poznatih dama pojavi na crvenom tepihu sa originalnom frizurom, velike šanse su da će mnoge žene u narednom periodu pokušati da na isti način stilizuju svoju kosu.

U narednim redovima ćemo vam predstaviti pet ikoničnih frizura poznatih ličnosti koje su obeležile različite epohe.

Luiz Bruks

Tokom ’20-ih godina prošlog veka američka glumica Luiz Bruks je bila jedna od prvih poznatih ličnosti koja je nosila bob. Naravno, nakon što ga je ona popularisala, sve žene od ukusa su se šišale na ovakav način.

Tvigi

Engleski model Lesli Lovson, poznatija kao Tvigi, bila je velika ikona stila tokom ’60-ih. Može se reći da je za to najviše zaslužna njena originalna, gotovo dečačka, frizura.

Džejn Birkin

Džejn Birkin pre svega vezujemo za čuvenu torbu brenda Hermès, koju je inspirisala. Ne sme se, međutim, zaboraviti ni uticaj ove dame na veliku popularnost šiški, koje, čini se, svake dekade iznova postaju trendi.

Fara Foset

Lepršava kosa američke glumice Fare Foset je definitivno obeležila dekadu ’70-ih.

Dženifer Aniston

Frizura koju je Dženifer Aniston nosila u Prijateljima je bila toliko popularna ’90-ih da je dobila ime po njenom liku u ovoj seriji – Rejčel.

Izvor: Harper’s Bazaar