Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 interesantnih prolećnih manikira koji će vam ulepšati nokte

AUTOR: Isidora Spasić 11 Apr, 2019
5 interesantnih prolećnih manikira koji će vam ulepšati nokte

Lepo vreme i sunčani dani obično motivišu ljude da se pozabave svojim oblačenjem, i razmišljaju više o obnovi stajlinga. Ali, to se odnosi i na nokte, pa se upoznajte sa 5 varijanti manikira koje će ovog proleća biti dostojne vaših prstiju.

Piše: Isidora Spasić

Manikir inspirisan kravama

Instagram je trenutno preplavljen ovim trendom, koji su logično odmah prigrlile i poznate ličnosti, poput Ariane Grande i Kendal Džener. Pored toga što je sama ideja duhovita, kravica nokti su vrlo efektni jer se zbog kombinacije crne i bele uklapaju uz sve. Efekat se lako postiže: prvo nanesite sloj belog laka za nokte, a zatim naslikajte crne fleke. Slobodno se opustite, jer se lepota ovde krije u nesavršenstvu.

(foto izvor: www.hellogiggles.com)

(foto izvor: www.hellogiggles.com)

Duga na prstima

Ako volite jarke i drečave boje lakova za nokte, toliko da biste ih nosili sve odjedanput, dobra vest je da to sada možete i učiniti. Postoje razne varijante duginih noktiju, ali čini se da je najaktuelnija ona gde je svaki nokat u jednoj boji. To znači da ćete u jednom trenutku imati 10 boja na svojim rukama – čisto veselje, zar ne? A ako ste deo LGBT zajednice, onda će ovakav manikir sa sobom nositi i dublje značenje.

(foto izvor: www.cindyscutecorner.com)

(foto izvor: www.cindyscutecorner.com)

Slojeviti providni nokti

Prošlog leta PVC torbe, cipele i garderoba bili su apsolutni hit. Sada se taj uticaj preneo i na dizajn noktiju, koji se oslikava u vrlo rafinisanom sklopu futurizma i pop-arta. Preko svojih lepo oblikovanih i kratkih noktiju prelepite duge providne veštačke nokte, te ćete na taj način postići ovaj vrlo primetan ali ne previše nametljiv manikir.

(foto izvor: www.pinterest.com)

(foto izvor: www.pinterest.com)

Manikir u dva tona

Čini se da će manikir u dva tona biti onaj koji će obeležiti proleće 2019. Osim što je jednostavan da se nalakira, pruža bezbroj opcija i igranja kroz kombinovanje boja i nijansi. Cilj je da 90% nokta bude u jednoj boji, a vrh nokta, odnosno 10%, u drugoj. Dve nijanse bež biće ženstvene, a kombinacija nežno roze i narandžaste predstavljaće sasvim adekvatnu varijantu za sunčane dane.

(foto izvor: www.goodhousekeeping.com)

(foto izvor: www.goodhousekeeping.com)

Uokvireni nokti

Ono što je zgodno kod ovakve vrste manikira jeste što u njega možete inkorporirati sve vaše omiljene boje i druge trendove. Glavna poenta je u tome da je centralni deo nokta u jednoj varijanti, a linija koja ide svuda okolo u drugoj. Izbor nijansi, ukrasa i stilova je na vama da izaberete, a sam princip pruža vam mogućnost beskrajnog eksperimentisanja. Na primer, ako odlučite da nalepite šljokice i kristaliće u centar nokta, neka okvir bude crn. Ili, nalakirajte centar nokta u pastelnu, a okvir u drečavu boju.

(foto izvor: www.lucysstash.com)

(foto izvor: www.lucysstash.com)