Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

„Beauty” plan za svaki dan u nedelji

AUTOR: CityMagazine 20 Apr, 2020
„Beauty” plan za svaki dan u nedelji

Činjenica da poslednjih mesec dana vreme uglavnom provodimo kod kuće ne znači da treba da se opustimo i ceo dan provedemo u pidžami. Još manje treba da zanemarimo potrebe kože lica, ruku i ostatka tela. Možda ste već primetili da klima i nedostatak sunca nepovoljno utiču na vas, te se čini kao da je koža suvlja nego u normalnim okolnostima. Možda razlog leži u tome što ne vodimo toliko računa o hidrataciji i temeljnom čišćenju. Međutim, mi smo odlučili da vam ponudimo plan beauty tretmana kojima možete da posvetite po jedan dan u nedelji, Potrebno je uložiti malo volje i truda, a verujemo da će vam vaše lice i telo biti zahvalni. Krenimo…

Ponedeljak – piling i čišćenje lica

Često preskačemo ovaj korak, ali on je i te kako važan ukoliko želimo sjajan ten. Izaberite proizvod gelaste teksture, koji će učiniti da vaše lice bude glatko, mekano na dodir i da izgleda sveže. Možete uraditi piling nežnim pokretima prstiju od unutrašnjeg dela lica ka spolja ili se poslužiti tupferom. Naravno, izbegavajte predeo oko očiju i pravite poteze gore-dole. Dovoljno je da piling uradite jednom nedeljno, međutim to ne važi za čišćenje lica, čime je potrebno baviti se svakog dana. Čak i ukoliko gotovo uopšte ne napuštate stan, niti se šminkate. Na vama je izaberete proizvod koji odgovara potrebama kože, a to može biti ulje, pena, mleko ili sapun. Čitav proces zaokružite nanošenjem tonika, koji osvežava i umiruje lice. Važno je da uživate u ovom ritualu i dodiru pamuka na koži.

Utorak – nega očiju

Ovaj predeo lica je osetljiv i zahteva posebnu negu. Koža sve pamti, i kada se smejemo i kada plačemo… Međutim, užurbani tempo života nekada učini svoje, pa na to zaboravimo. Na sreću, sada imamo priliku da tu grešku ispravimo. Odaberite proizvod koji je namenjen nezi ove regije lica, a zatim ga utapkajte od unutra ka spolja. Najbolje da kupite serum, ili neki sličan preparat za negu kože.

Sreda – dodatna hidratacija

Kao što smo već spomenuli u uvodnom delu, kućni uslovi i manjak sunčevih zraka negativno se odražavaju na kožu lica, te ona gubi sjaj i deluje suvo. Stoga, izaberite kremu za osetljivu kožu ili hidratantnu masku sa mirisom prolećnog cveća.

Četvrtak – topla kupka

Znamo da je za sve što prija našem telu i duši potrebno izdvojiti vreme, te jedan dan posvetite kupanju uz dodatak mirišljavih ulja, aroma, štapića i sveća.

Petak – ulepšavanje lica

Pored čišćenja i hidratacije, licu je potrebno pružiti sjaj, najbolje uz pomoć revitalizirajućih maski, iluminatora, i malo boje u vidu dekorativnih proizvoda.

Subota – detoks uma uz masažu lica

Naučnici preporučuju da se kada god za to imamo prilike povučemo i izdvojimo 15 minuta za disanje i usporavanje ritma. Da li će vaša oaza biti terasa ili prostorija u stanu gde u miru možete bar na kratko zaboraviti na sve obaveze i osloboditi se stresa, izbor je na vama. Ovaj ritual će dati vidljive rezultate i u psihičkom, ali i fizičkom pogledu. Doživljaj upotpunite masiranjem lica bez žurbe i uz nanošenje omiljene kreme. Ono što je važno napomenuti, jeste da na ovaj način koža bolje upija hranljive sastojke, a pored toga podstičete cirkulaciju.

Nedelja – nega ruku

Ruke su ovih dana posebno osetljive, međutim one zaslužuju našu pažnju svakog dana. Stoga, ne zaboravite da ih nahranite kvalitetnom kremom, i samo nežno kako prema koži lica i tela, tako i prema sebi.

Izvor: Elle España

Fotografije: Pinterest