Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Da li akupunktura lica predstavlja novi botoks?

AUTOR: CityMagazine 02 May, 2019
Da li akupunktura lica predstavlja novi botoks?

Fileri za lice i botoks postali su neverovatno popularni tokom godina, sa milionima pojedinaca koji rade te tretmane. Međutim, možda postoji prirodna alternativa koja može da pomogne u lečenju znakova starenja, a potencijalno i u drugim zdravstvenim problemima.

Akupunktura je oblik alternativne medicine koja je ključni aspekt tradicionalnih kineskih lekova. U tretmanu se koriste igle za stimulaciju ravnoteže i protoka či, što je cirkulišuća životna sila čije postojanje i svojstva predstavljaju osnovu kineske filozofije i medicine.

Akupunktura lica, ili kozmetička akupunktura, kako se ponekad naziva, malo više je usmerena na lepotu na taj način što se stavljaju igle na lice kako bi se stimulisala proizvodnja kolagena, poboljšao kvalitet kože, pospešilo izlečenje akni i ožiljaka od akni.

Tipičan tretman akupunkture lica podrazumeva oko 40 igala na licu i 12 igala na telu, mada to može da varira u zavisnosti od rezultata koje želite da postignete. Igle se ostavljaju na koži oko 20 do 25 minuta.

Odličan izbor ukoliko ne želite da koristite botoks

Odličan izbor ukoliko ne želite da koristite botoks

Kako akupunktura lica pomaže u borbi protiv starenja?

Proizvodnja kolagena usporava se sa godinama, što može dovesti do sitnih linija, bora i smanjenja elastičnosti. Akupunktura lica pomaže u proizvodnji kolagena, što bi, u teoriji, pomoglo u tretiranju i sprečavanju znakova starenja.

Da li je akupunktura lica prirodna alternativa botoksu?

I da i ne. Akupunktura lica ne sprečava pomeranje mišića na licu, dok botoks, s druge strane, privremeno parališe te mišiće. Osim toga, akupunktura stimuliše stvaranje kolagena, što sa botoksom nije slučaj.