Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ichtyol linija – Budućnost tradicije

AUTOR: CityMagazine 07 Nov, 2019
Ichtyol linija – Budućnost tradicije

Svima nam je dobro poznata supstanca ihtiol, koja se u apoteci koristi za izradu magistralnih preparata tipa kremova, masti i suspenzija. Narodni izraz za ihtiol je i crna mast, karakterističnog jakog mirisa na naftno ulje. Međutim, danas na tržištu postoje moderni kozmetički proizvodi sa prečišćenim ihtiolom.

Ihtiol linija sastoji se od tri proizvoda – Ichtyol white cream gela, Ichtyol pastei Ichtyol šampona.Proizvodi sadrže kozmetičku sirovinu ICHTYOL® PALE, visoko prečišćeni destilat sedimentnih stena morskog porekla, bogat sumporom. Visoko je bezbedna supstanca prirodnog porekla koju koža dobro podnosi i tokom duže upotrebe. Ne ostavlja tragove na koži i odeći i nema intenzivan miris.

Kome je namenjena Ihtiol linija?

  1. Problematičnoj koži, sklonoj povećanom lučenju sebuma, iritaciji i crvenilu.
  2. Koži glave i kosi, koja je sklona brzom mašćenju i stvaranju peruti

Ihtiol white cream-gel namenjen je nezi kože lica i tela koji su skloni pojavi akni, seboreičnim promenama i crvenilu. Sadrži ihtiol i aloja gel, koji smanjuju stvaranje sebuma, umiruju i hidriraju iritiranu kožu. Lagane je teksture i prijatnog mirisa, pogodne za masni i mešoviti tip kože i može se nanositi na celo lice jednom ili dva puta dnevno.

Ihtiol pasta namenjena je isušivanju promena na nečistoj koži, umiruje iritiranu kožu i smanjuje crvenilo. Sadrži ihtiol, salicilnu kiselinu, cink oksid i talk. Ciljano se nanosi na promene u debljem sloju, jednom ili više puta u toku dana.

Ihtiol šampon namenjen je koži glave i kosi koja je sklona brzom mašćenju i stvaranju peruti. Sadrži ihtiol, aloja gel, pirokton-olamin, smanjuje stvaranje sebuma, umiruje iziritiranu kožu glave, smanjuje pojavu peruti, crvenilo i svrab. Najbolje je da se koristi 2-3 puta nedeljno i ostavi da deluje na glavi najmanje 3 minuta, a potom dobro ispere.