Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kako da svaki put besprekorno nanesete karmin

AUTOR: Isidora Spasić 24 Sep, 2020
Kako da svaki put besprekorno nanesete karmin

Nanošenje karmina deluje kao najlakši deo prilikom šminkanja, ali ipak evo nekoliko saveta koji će vam značajno pomoći da svaki put ovaj važan postupak izvedete savršeno.

Foto: www.sweetyhigh.com

Negujte usne

Prvi korak u savršenom izgledu usana svakako jeste da su one negovane. To znači da ih treba tretirati blagim pilingom, da bi se odstranio višak mrtve kože i ispucali delovi. Nakon toga obavezno je nanošenje kvalitetnog labela ili masti za usne, koju treba ostaviti nekoliko minuta kako bi se upila. Tek onda će vaše usne biti idealne za nanošenje karmina.

Foto: www.rd.com

Upotrebite podlogu

Ukoliko imate tamnije usne, ili želite da boja karmina u potpunosti dođe do izražaja, samo blago utapkajte svetliji puder preko gornje i donje usne. Na taj način će boja biti postojanija, izraženija, i jasnija. Bonus je i u tome što će karmin duže trajati i teže se brisati.

Foto: www.glossybox.co.uk

Koristite olovku za usne

Pre nego što nanesete karmin, obavezno olovkom za usne u istoj nijansi izvucite konture vaših usana, prateći precizno njihov oblik. Još jedan trik koji će obezbediti postojaniji karmin jeste da olovku za usne nanesete na čitave usne, pre apliciranja karmina. Pošto ste naneli karmin, slobodno se vratite olovci, kako biste ispravili eventualne nepravilnosti.

Foto: www.huffpost.com

Vodite računa o obliku usana

Ako imate tanke usne najbolje je da koristite olovku za usne i karmin koji su u malo svetlijoj nijansi od vaše prirodne boje usana. Olovkom možete iscrtati preko iliti iznad centralnog gornjeg i donjeg dela usana, ali obavezno ispratite prirodne uglove, to jest krajeve usana.

Ako imate pune usne slobodno birajte olovke za usne i karmine koji su tamniji od vaše prirodne boje usana. Nema potrebe da iscrtavate usne mimo njihove konture, a zapamtite da ukoliko želite da izgledaju još veće, odaberite laganije i svetlije nijanse karmina.

Foto: www.elitereaders.com

Aplicirajte karmin na pravi način

Kada nanosite karmin počnite od sredine usana, pa idite ka krajevima. Tako ćete boju prvo naneti na najdeblji deo usana, što će vam olakšati da ostatak apliciranja bolje kontrolišete, te izbegnete mrljanje. Napravite blag osmeh pošto ćete uz pomoć njega videti da li ste na pravom putu, jer on nežno zateže usne i čini ivice vidljivijim. Karmin možete namazati tako što ćete ga tapkati, ili ravnomerno razmazivati sleva nadesno.

Foto: www.gracecosmetics

Za idealan izgled koristite četkicu

Četkica je svakako aplikator koji će vam bez sumnje priuštiti najbolje i najpreciznije nanošenje karmina. Uz pomoć nje precizno ćete iscrtati i ispuniti usne, ravnomerno nanoseći željenu boju. Ako se i desi da napravite neku greškicu, slobodno je zamaskirajte puderom.

Foto: www.wikihow.com

Odstranite višak karmina

U trenutku kada završite sa nanošenjem olovke i karmina, za kraj obavezno odstranite višak. To ćete učiniti jednostavno – tako što ćete postaviti parče ubrusa između usana i zatvoriti ih, pa će na njemu ostati trag od ruža za usne.

Foto: www.brightonjournal.co.uk

A šta ako koristim tečni karmin?

Veoma popularni mat karmini u tečnom stanju malo su nezgodniji za nanošenje. Pošto ste uradili piling i naneli labelo, odstranite svaki njegov višak sa usana. Ovo je važno, jer iako tečni karmini isušuju usne, podloga mora biti suva kako se ne bi razlivao. Prvo aplikatorom koji se nalazi u bočici uokvirite usne, a zatim u tankom i ravnomernom sloju nanesite boju na površinu gornje i donje usne.

Foto: www.queenfidencecosmetics.com

Naslovna slika: www.byrdie.com i www.barvaskintherapie.com