Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kako se našminkati ukoliko imate braon oči?

AUTOR: CityMagazine 22 May, 2020
Kako se našminkati ukoliko imate braon oči?

Ukoliko ste vi jedna od dama sa braon očima, koje su možda zastupljenije od zelenih i plavih, onda ste na pravoj adresi, jer ćemo vam danas otkriti nekoliko šminkerskih trikova. Profesionalni šminkeri smatraju da braon tonovi nude više mogućnosti za ispoljavanje kreativnosti, i odabir palete boja. Reč je o neutralnim nijansama koje se lepo kombinuju sa velikim brojem senki i ajlajnera, a još jedna prednost je što se mogu upotrebiti različite tehnike njihovog nanošenja. Šminkerka Maite Tuzet ispred kozmetičke kuće MAC smatra da nijansa kože i kose nije presudna kada su dame sa smeđim očima u pitanju. Pozivamo vas da ostanete sa nama i u nastavku, kako biste pročitali prave savete za vas, kojima se možete poslužiti u različitim prilikama.

1. Prekršite pravila

Nekada su postojala nepisana pravila, koja su nalagala da se dame šminkaju u skladu sa 3 osnovna parametra: bojom kose, nijansom tena i očiju. Sada, pak, postoji nova teorija koja poručuje da ne treba kombinovati hladne i tople tonove na usnama i očima. Jednom rečju, ukoliko ste se odlučili za senku zemljanih tonova, izbegavajte ljubičasti karmin sa odsjajem. Kada se pridržavate ovog saveta, nema razloga da brinete da li ste se odlučile za tamnoplavu, teget ili elektroplavu nijansu senke, koja je spomenutoj šminkerki omiljena. Uz njih lepo idu bronzane nijanse, sa satenskim i duginim odsjajem.

2. Probajte proverene nijanse

Senke u nijansi plavog patlidžana ili tamnog granata, u kombinaciji sa bronzanim i bakarnim prelivima, odličan su izbor, ali ne treba zaboraviti da crni ajlajner naglašava pogled i lepotu dama sa braon očima. Pritom, savet profesionalnih šminkera jeste da maskarom naglasite trepavice, za najbolje rezultate. Sa druge strane, Miguel Alvarez, takođe stručnjak iz ove oblasti ističe metalik senke kao sjajno rešenje. Najbolje da koristite dekorativne proizvode kremaste strukture, umesto praškastih, jer one nude više mogućnosti i sveukupno bolji izged.

3. Nijanse koje treba izbegavati

Pastelni tonovi plave i zelene koji naginju ka svetlim nisu dobar izbor, prema rečima Alvareza. On dodaje da kada niste sigurni koju nijansu senke da nanesete, prvo iskoristite sve prednosti ajlajnera na gornjem kapku i maskare. Na taj način postići ćete željeni efekat, bez osećaja da ste se zaigrali. Naravno, ne postoje univerzalna pravila, te isprobavajte i lično se uverite šta pristaje, odnosno ne pristaje vašem licu i ličnosti.

Izvor: Vogue España

Fotografije: Pinterest