Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Koja boja karmina najbolje pristaje vašem tenu?

AUTOR: CityMagazine 13 Jan, 2020
Koja boja karmina najbolje pristaje vašem tenu?

Jedan od najlakših načina da istaknete lepotu lica jeste da nanesete karmin, i to onaj koji se uklapa sa vašim tenom. U današnje vreme ponuda proizvođača i nijansi je velika, te je ponekad teško izabrati karmin koji vam odgovara. Međutim, potrudili smo se da otkrijemo kako najlakše obaviti kupovinu, a da rezultat bude zadovoljavajući, te ostanite sa nama i u nastavku.

Profesionalni šminkeri najbolje znaju kako šminkanjem postići najbolji efekat. Oni imaju veliko iskustvo u radu sa ženama različitog tena, crta lica, i bojom kose. Ukoliko imate dilemu koja nijansa karmina liči na vas, pažljivo čitajte sledeće redove. Osobe svetlijeg tena treba da biraju karmine hladnih tonova, sa naglaskom na koralni podton, kako bi istakle ono najlepše. Pun pogodak su karmini boje brusnice ili cveta fuksije. Sa druge strane, dame koje imaju svetao, ali za nijansu tamniji ten, treba da biraju breskva, svetloljubičastu ka roze, ili magenta boju karmina.  

Predlog za dame čiji ten je negde između svetlog i tamnog jesu nijanse višnje i kraljevske ljubičice. Pored njih, možete isprobati i jarko crvenu nijansu. Ovaj preliv koji naginje ka narandžastoj čini da izgledate zdravo, sveže i puni energije. Ukoliko vaš ten naginje ka tamnijem, pre nego ka svetlom, neka vaš izbor budu cinobercrveni karmini.

Na kraju, kada su u pitanju tamnopute dame, njima pristaju tople roze, te bogate braon nijanse sa primesom crvene. Ako, pak, imate čokoladni ten, koristite crvene karmine, bilo jarke, bilo zagasite nijanse, kao što su crveno vino i merlot, ili šumsko voće i braon nijanse.  

Izvor: The List