Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Koje kometičke proizvode bi trebalo spakovati za odmor u prirodi?

AUTOR: CityMagazine 31 Jul, 2020
Koje kometičke proizvode bi trebalo spakovati za odmor u prirodi?

Nakon odabira lokacije na kojoj želimo da provedemo odmor, sa društvom ili članovima porodice, na red dolazi planiranje puta i pakovanje, o čemu smo nedavno pisali. Kada pomislimo na ovu sezonu, jasno je da ćemo more zameniti odlaskom na planinu, jezero ili banju u našoj zemlji, sem ukoliko nismo avanturisti spremni na rizik i iznenađenja. U današnjem tekstu pozabavićemo se kozmetičkim proizvodima neophodnim ovog leta, koji se u izvesnoj meri razlikuju od onih za plažu. Naravno, kreme za zaštitnim faktorom neizostavni su deo nesesera, zatim tonik za čišćenje lica, hidratantne kreme i maske za različitu namenu, i, po želji, šminka veselih boja. Cilj je da kožu pripremimo za topla jutra, i sveže večeri. Više detalja pročitajte u nastavku…

Foto: vsco.co/katelapine

Kao što smo već napomenuli, krema za sunčanje naš je verni saveznik tokom leta kuda god se zaputili. Verujemo da vi najbolje znate potrebe svoje kože, ali savet je da bez obzira na trenutni ten birate faktor 30 ili viši. Ukoliko se sunčate okruženi zelenilom ili šetate planinskim stazama, dobro je da s vremena na vreme popijete malo vode, kako biste se osvežili. Pred spavanje, stavite hidratantnu masku za lice kako biste oporavili kožu, a isti savet možete primeniti i na kosi, koja takođe zahteva adekvatnu negu. Obratite pažnju na krajeve, koji se mogu oštetiti usled kupanja u bazenu i izloženosti direktnom sunčevom zračenju.

Foto: Pinterest

Kada je reč o šminkanju, tajna je u pravom odabiru pudera i karmina. Svima je cilj da bude postojana, pa ponesite proverene proizvode. Pored toga, jedna od opcija jeste da već na odmoru istaknete ten, i to upotrebom šminke kojom se postiže svetlucavi efekat na koži. To je sve, preostaje vam samo da uživate u kupanju u bazenu ili šetnji.

Izvor: Grazia Italia

Naslovni kolaž – fotografija levo: vsco.co/avaegan; fotografija desno: vsco.co/saage