Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Najlepše boho frizure ovog leta

Reč boho vezuje se pre svega za stil i način života, jer predstavlja skraćenicu druge, dobro poznate, koja glasi – boemski. Kada malo bolje razmislimo, ne polazi baš svakome za rukom da se prepusti trenutku, ne razmišljajući o onome što ga čeka. Oni koji mogu, pravi su srećnici, i uživaće u redovima koji slede, gde ćemo se pozabaviti letnjim frizurama. Tajna je u teksturi i pravom odabiru detalja, kao što ćete uskoro imati priliku da vidite. Stilizovanje kose na ovaj način podjednako je zahvalno, kako za dnevne neobavezne šetnje, tako i za svečane prilike.

Da li boho frizura zahteva dugu kosu?

Kako je svim damama koje razmišljaju u ovom pravcu želja da postignu poletan efekat, što duža kosa, to bolje. Ipak, uz adekvatne detalje, i dame koje su ošišane na kratko mogu izgledati boho. Cilj je da kosa bude tek ovlaš očešljana, pomalo neukrotiva, za razliku od onoga na šta smo navikli. Kosa je talasasta, meka i neuredna, ali je možete „doraditi” i odlučiti se za pletenice. Naravno, za to su potrebne vešte ruke, kako konačan rezultat ne bi bio uglađena frizura. Kada je reč o ukrasima, možete se poslužiti maramom, suvim cvećem ili perlama, i vaš izgled će poprimiti poetski momenat.

Kako najlakše postići ovaj efekat?

Za boho frizure vam ne treba puno vremena, ali je važno da koristite odgovarajuće proizvode za negu i stilizovanje. Najjednostavnija opcija jeste da na vlažnu kosu naprskate sprej sa dodatkom morske soli, blago prosušite, a zatim prstima izgužvate. Na taj način, pramenovi će biti blago ispresavijani, ali lagane teksture. Naravno, postoji opcija da upotrebite figaro, ukoliko želite bolju definisanost, nakon čega biste upotrebili željeni detalj. Za kraj, ukoliko se odlučite za pletenice ili rep, možete izvući nekoliko uvojaka, radi boljeg efekta.

U galeriji koja sledi, pogledajte kako ovo što smo opisali izgleda u praksi, i izaberite svog favorita…

Izvor: Elle France

Fotografije: Imaxtree