Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Najtraženije frizure svakog leta

AUTOR: CityMagazine 26 Jun, 2020
Najtraženije frizure svakog leta

Većina nas prati trendove, kako modne tako i one koji se odnose na hit frizure. Razbarušeni bob se pokazao najčešćim odabirom dama nakon karantina, a kako je leto počelo, u današnjem tekstu izdvajamo frizure koje su najtraženije godinu za godinom u ovom periodu. Čini se da se dame češće osmele na promenu upravo sada, kako bi osvežile izgled, a i olakšale sebi svakodnevicu šišanjem na kratko. Sve je lakše uz opuštene vlasi, kojima dopustimo da se prirodno osuše nakon pranja ili naprosto ukovrdžaju. Stoga, ne čudi što veliko interesovanje vlada za piksi frizure ili talasaste uvojke, po ugledu na Žizel Bundšen. U redovima koji slede, sledi pregled omiljenih letnjih frizura. Krenimo…

1. Dužina do brade

Bez obzira na aktuelne trendove, frizura koja je čest izbor dama tokom letnjih meseci jeste dužina do brade, i ona je vremenom postala sezonski klasik.

2. Piksi bob

Jedna od varijanti piksi frizure, stepenasto ošišana i pogodna za ravnu kosu, takođe se nalazi na listi najtraženijih tokom leta. Najbolje pristaje ženama koje imaju pravougaoni ili trouglasti oblik lica.

3. Razbarušena midi frizura

Kada nastupi leto i visoke temperature, ova frizura postaje jedno od rešenja, pre svega za dame koje imaju kovrdže. Kao i prethodna stavka na listi, i ova najviše priliči damama pravougaonog i trouglastog oblika lica. Naravno, koja god frizura da je u pitanju, potrebno je razmišljati o tipu kose i licu, a kovrdžava kosa zahteva posebnu pažnju.

4. Dugi bob

Ova frizura je nešto između klasičnog boba i duge kose. Zahvalna je za održavanje, jer je fino istanjena i ne otežava vrele dane.

5. Piksi

Piksi frizura popularnija je tokom letnjih nego zimskih meseci. Lako se oblikuje, ali je važno da je frizer vešt i da prepozna koliko je potrebno da skrati kosu. Ukoliko imate okruglo lice, važno je da vlasi imaju volumen pri temenu, a da budu istanjene pri dnu, damama ovalnog lica savetuju se šiške.

6. Talasasta kosa sa šiškama

Možda leto nije najbolji trenutak za ekperimentisanje sa šiškama, jer je kosa često mokra, međutim mnoge dame ne mare za to. Važno je znati kako se stilizuju na pravi način, posebno ukoliko ste se prvi odlučili za njih. Ova frizura najbolje pristaje ženama koje imaju pravougaono ili izduženo lice, a trik je u tome da uvojci budu blagi, a šiške samo uokvire lice.

7. Dečačka frizura

Kako je reč o kratkoj frizuri, ne čudi što je veoma popularna tokom leta. Duža je od piksi frizure i sa manje kose sa strane i dužim prednjim delom. Možete se poigravati i oblikovati je na razne načine, poput efekta mokre kose.

8. Kosa sa efektom morskih talasa

Za ovu frizuru odlučuju se dame koje imaju dugu gustu kosu i žele prečicu za što lakše oblikovanje. Najčešće je suše prirodno, a nije važno da li je kosa ravna ili sama po sebi talasasta. Podjednako dobro izgleda na damama različitih oblika lica, izuzev pravougaonog. Ipak, rešenje u tom slučaju mogu da budu šiške. Već smo spomenuli Žizel Bundšen u uvodnom delu teksta kao asocijaciju na ovu frizuru.

9. Stepenasta kosa

Ovo je siguran izbor za dame koje ne žele da eksperimentišu, već samo osveže dužinu. Stepenasta kosa, ukoliko je dobro ošišana, može veoma lepo izgledati kada se prirodno osuši. Savet profesionalaca je da se tokom letnjih meseci smanji upotreba pegli i stajlera za oblikovanje, već je uvek bolje izabrati odgovarajuće proizvode i pravu frizuru.

10. Ravna kosa do brade

U pitanju je još jedna frizura koja se može nositi sa ili bez šiški, ali trik je u ravnoj kosi. Možete je blago istanjiti, a pogodna je za sve tipove kose osim kovrdžave. Damama koje imaju okruglo lice preporučuje se duža varijanta, dok onima ovalnog lica više pristaje kraća verzija ove frizure.

11. Dužina do ramena

Ponovo je reč o frizuri za dame koje ne žele veliku promenu tokom letnjih meseci. Razlog je jednostavan – ukoliko je kosa dovoljno duga, može se pokupiti u rep, može se od nje napraviti pletenica, ili stilizovati na drugi način.

Izvor: Vogue España