Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Novo samopouzdanje za novo leto!

Sa dolaskom prvih toplijih dana sve brige izgledaju manje, a pripreme za izlazak iz kuće su mnogo jednostavnije. Lagana haljina, baletanke ili sandale i… gotovo!

Ali, da biste bili potpuno spremni za izlazak na osunčane ulice, izletišta ili sportske terene, nedostaje vam još nešto – preparat za zaštitu od sunca.

Na to nikako ne smete zaboraviti jer, iako je sunce neophodno za funkcionisanje našeg organizma i dobro raspoloženje, negativne posledice sunčevog zračenja odražavaju se na zdravlje i lepotu naše kože.

https://www.instagram.com/p/CANj6j0p_7N/

To veoma dobro znaju one dame koje se bore sa izazovom pojave novih i vraćanja starih fleka od sunca, a čak se i dermatolozi slažu da je ovaj problem jedan od najupornijih kada je u pitanju lepota kože.

Ipak, to ne znači da rešenje ovog problema ne postoji. Uz redovnu i adekvatnu negu i zaštitu od sunca specijalno formulisanu za kožu sklonu hiperpigmentacijama, moguće je umanjiti vidljivost starih i sprečiti pojavu novih fleka.

„U borbi protiv hiperpigmentacija koje izaziva sunčevo zračenje ključno je smanjenje aktivnosti enzima tirozinaze, a kao najefikasnija supstanca do sada se u tome pokazao Thiamidol. Formulacija sa ovim sastojkom klinički dokazano pokazuje vidljive rezultate u smanjenju hiperpigmentacija nakon dve sedmice, a redovnom upotrebom uočljiva su dalja kontinuirana poboljšanja u ujednačavanju tena“, kaže doc. dr Jelena Stojković Filipović, sa Klinike za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije.

Eucerin® Anti-Pigment linija preparata, kao i Eucerin® Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+, u osnovi svoje formulacije sadrže Eucerin® patentirani Thiamidol, sastojak koji je tokom desetogodišnjeg istraživanja i testiranja 50 000 supstanci u Eucerin® istraživačkom centru, pokazao najbolju efikasnost u borbi protiv hiperpigmentacija i podnošljivost na koži sklonoj pojavi hiperpigmentacija.

Eucerin® Anti-Pigment linija obuhvata sve preparate neophodne za dnevnu i noćnu negu, kao i korektor za pokrivanje fleka, a zvezda ove linije je Eucerin® Anti-Pigment Dvofazni Serum – prvi preparat koji kombinuje visoku efikasnost u borbi protiv starenja kože i pouzdane efekte u ublažavanju hiperpigmentacija i ujednačavanju tena. Inovativnost ovog preparata počiva na kombinovanju sadržaja dve odvojene komore, koje sadrže formulacije koje se ciljano bore protiv starenja i pojave fleka na koži.

Formulacija komore ispunjene sadržajem nežno roze tona, sadrži Thiamidol koji deluje u korenu pojave hiperpigmentacija smаnjujući proizvodnju melanina tačno na mestima gde se hiperpigmentacije pojavljuju. Na taj način obezbeđuje umanjenje fleka i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje.

Druga komora sadrži providni serum koji u osnovi svoje formulacije ima hijaluronsku kiselinu dugog i kratkog lanca. Hijaluronska kiselina dugog lanca obezbeđuje adekvatnu hidrataciju u površinskim slojevima kože i aktivno deluje na umanjenje bora. Hijaluronska kiselina kratkog lanca, 40 puta manje molekulske mase, prodire u dublje slojeve kože gde duboke bore nastaju, obezbeđujući koži dubinsku hidrataciju, a time i popunjavanje bora i vraćanje jedrine.

Sadržaji dve komore Eucerin® Anti-pigment Dvofaznog Seruma kombinuju se jednim klikom, a preparat se može upotrebljavati u kombinaciji sa drugim preparatima za negu ili samostalno. Klinički i dermatološki dokazano ova lagana emulzija smanjuje tamne fleke i sprečava njihov ponovni nastanak, ujednačava ten i čini kožu svežom i blistavom.

Eucerin ®Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+, takođe je inovativan po svojoj primeni i dejstvu jer pored efikasne i pouzdane zaštite od negativnih efekata sunčevog zračenja istovremeno sprečava pojavu novih hiperpigmentacija i ublažava već postojeće nastale usled izloženosti suncu.

Formulacija Eucerin® Pigment Control Fluida za zaštitu od sunca SPF 50+, kao i svih preparata iz Eucerin® linije za zaštitu lica od sunca, zasnovana je na spektralnoj tehnologiji koja kombinuje UV zaštitu i biološku zaštitu od potencijalnih oštećenja DNK kože izazvanih sunčevim zračenjem, kao i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije. Pored toga, ovaj preparat sadrži ključni Eucerin® aktivni sastojak u borbi protiv fleka – Thiamidol.

Eucerin® Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ pogodan je za upotrebu u svakoj prilici, čak i ako nakon toga nanosite šminku. Uz redovnu primenu vaša koža biće pouzdano zaštićena od negativnih efekata sunčevog zračenja, hiperpigmentacije koje narušavaju ujednačenost vašeg tena biće sve manje vidljive, a opasnost da se pojave nove maksimalno umanjena.