Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Otkrijte tajnu korejske mladosti

Azijatkinje imaju drugačije viđenje lepote od zapadnih zemalja. Ono čemu žene teže u ovim zemljama i sa čime su od tinejdžerskih dana upoznate, jeste da pravilnom i redovnom negom, bez preterane upotrebe šminke i „veštačkih“ proizvoda, probude svoj unutrašnji sjaj bez pomoći pudera ili korektora. Lepota počinje lepom i negovanom kožom, a negovanoj koži treba i manje šminke – i to je njihova filozofija.

Takozvani K-beauty i J-beauty trend nimalo nas ne iznenađuje kada se ima u vidu da žene poreklom iz istočne Azije imaju blistav ten i da se na njihovom licu ne vide znakovi starenja.

Čišćenje lica predstavlja ozbiljno osmišljen ritual. Najpre je bitno da se lice dobro očisti, što se najbolje postiže micelarnom kremom za uklanjanje šminke koja ujedno otklanja čestice zagađenja i priprema ga za sledeći korak – takozvani metod „duplog čišćenja lica“. Ne treba da zaboravite ni čišćenje zapušenih pora i uklanjanje mrtvih ćelija kože pilingom lica koji predstavlja jedan od osnovnih stubova u nezi korejskih žena.

Proizvod bez kog Korejke ne mogu je toner, čije je nanošenje ujedno i sledeći korak. Njegova funkcija jeste da koži vrati pH vrednost i pripremi je za optimalnu apsorpciju seruma i esencija ali i da ujedno dubinski hidrira kožu. Ono što je specifično je da se svaki proizvod stavlja određenim pokretima, kao što su utapkavanje, pritiskanje ili tipkanje, a masaža lica se podrazumeva. Kultura redovnog nanošenja maski za lice takođe nam dolazi sa ovog područja, gde su ti kozmetički preparati izrađeni od prirodnih sastojaka, od kojih su najzastupljeniji crveni žen-šen, morske alge, fermentisana pirinčana voda, bambus… Vrhunska nega Azijatkinja vam je bliža nego što ste mislile i možete da je pronađete u najbližoj dm drogeriji. Probudite svoja čula uz korejsku kozmetiku i osetite dodir dalekog istoka uz It’S SKIN proizvode. Isprobajte serume, gel kremu za lice, ulje za negu lica, hijaluron kremu i emulziju za lice i neka vaša koža zablista.