Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ova frizura popularna ʽ60-ih vraća se na velika vrata

AUTOR: CityMagazine 29 Oct, 2020
Ova frizura popularna ʽ60-ih vraća se na velika vrata

Kao i kada govorimo o modi, i trendovi u lepoti ponekad povrate interesovanje koje je za njima vladalo decenijama unazad. Iako se učine zaboravljeno, i pojedine frizure umeju da se vrate na velika vrata, a jedna od njih tema je današnjeg teksta. Nadamo se da vam se dopada ideja uredno začešljane kose sa izvijenim krajevima. Njen potencijal prepoznale su poznate dame, te zašto ne biste i vi? Mi ćemo u redovima koji slede pokušati da vas navedemo da pružite šansu ovom hitu ʽ60-ih.

Getty images

Trend ove jeseni

Đanluka Karuzo ispred kozmetičke kuće TONY & GUY ističe da ovu frizuru odlikuje volumen pri korenu u kombinaciji sa izvijenim krajevima. Kako je reč o retro prizvuku, važno je napomenuti da ne pristaje baš svakoj dami, jer može doprineti staromodnom izgledu. Stoga, najviše do izražaja dolazi kod mladih osoba, koje je mogu izneti na inovativan način. Kada je reč o dužini, najbolje je da se pridržavate zlatne sredine, odnosno ostavite da pada do ramena. Razlog je jednostavan, a glasi – što kraća kosa, to je teže oblikovati je tako da se postigne željeni volumen. Takođe, Karuzo naglašava da u ovom slučaju treba izbegavati stepenovanje i tanjenje vlasi, zbog celokupnog efekta.

Getty Images

Kako napraviti ovakvu frizuru kod kuće

Odgovor na ovo pitanje daje nam Toni Pelegrino iz kompanije Wella. Za početak važno je izbegavati balzame i proizvode na bazi ulja tokom pranja kose, jer oni mogu da je otežaju i onemoguće stilizovanje. Sa druge strane, preporuka je da se poslužite sprejom ili penom za volumen kose, koji se nanose pri korenu, i to dok češljate polumokru kosu, pre sušenja na blagoj temperaturi.

Drugi korak podrazumeva da poznajete koji oblik vam najbolje pristaje naspram lica. Zatim, izdignite vrhove prstima, a krajeve izravnjajte četkom, kako biste mogli da ih izvijete. Povlačite pokrete kao da koristite stajler za uvijanje. Ukoliko ste zadovoljni kada se pogledate u ogledalo, stavite vosak ili suvi gel, koji će učvrstiti kosu. Ako ste maštoviti, i želite da odete korak dalje, pramenove ukrasite šnalom, ukosnicama ili mašnama, koje su takođe bile popularne ʼ60-ih.

Izvor: Elle Italia

Fotografije za naslovni kolaž: Getty images