Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Peptidi – tihi borci u borbi protiv starenja

AUTOR: CityMagazine 11 Jan, 2019
Peptidi – tihi borci u borbi protiv starenja

Glavnu zaslugu za zdrav, zategnut i mladalački izgled kože ima kolagen. Tokom života sinteza kolagena u koži se drastično smanjuje, što utiče na stvaranje bora i narušava izgled naše kože. Sintezu kolagena je moguće ubrzati anti-aging metodom –aplikacijom peptida na kožu.

Šta su peptidi?

Peptidi su kraći lanci amino – kiselina, i može se reći da su proteini. Pošto su kraći od proteina, peptidi lakše prodiru u dublje slojeve kože i “daju zadatak” ćelijama kako da funkcionišu. Osnovni zadatak koju imaju peptidi je da podstaknu proizvodnju kolagena u koži, jer ćelijama će u jednom trenutku biti potreban signal kako bi stvarale nov kolagen, kada stari počinje da nestaje.

Kozmetolozi iz Koreje su od davnina shvatili značaj peptida za održavanje sveže, jedre i blistave kože, pa ih kombinuju sa orijentalnim lekovitim biljem, amino kiselinama, ekstratom matičnih ćelija  divljeg lotusa i epidermalnim faktorom rasta.

Kombinacijom navedenih sastojaka nastala je revolucionarna kolekcija za negu kože sa anti-aging dejstvom –  It’s Care.

Kolekcija za negu kože sa anti-aging dejstvom

Kolekcija za negu kože sa anti-aging dejstvom

Najznačajniji korak u nezi kože je svakako ishrana, stoga preporučujemo:

WRINKLE CARE MOISTURE CREAM

Funkcionalna krema sa umirujućim i hranljivim dejstvom, značajno oporavlja kožu, dajući joj odličnu elastičnost i dugotrajnu vlažnost.
EFG i peptidi hrane kožu i efikasni su u borbi protiv bora. Pogodno za sve tipove kože.

WRINKLE CARE MOISTURE EYE CREAM

Funkcionalna krema za negu predela oko očiju vraća elastičnost i vitalnost. EFG i 17 vrsta kompleksa amino kiselina ojačavaju tanku, opuštenu i izboranu kožu oko očiju, vraćaju joj sjaj i elastičnost. Hrane kožu i efikasni su u borbi protiv bora. Pogodno za sve tipove kože.