Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Predstavljamo beauty trendove za koje ni Vikipedija još ne zna

AUTOR: CityMagazine 16 Jan, 2019
Predstavljamo beauty trendove za koje ni Vikipedija još ne zna

FOREO je najbrže rastući svetski brend, apsolutno posvećen inovativnosti, i zato ne čudi što trendove prepoznaje pre nego što oni kao pojam dospeju na Vikipediju, kao u slučaju C-Beauty.

Kineska kozmetika (C-Beauty)

Ono što razlikuje C-Beauty od korejske i japanske kozmetike jeste ubedljivo vođstvo Kineza u tehnološkom napretku, koje na tržište donosi novu i modernu perspektivu na negu kože. C-Beauty je napredna jer podržava tehnološku osnovu proizvoda, što je u potpunoj suprotnosti sa tradicionalnim proizvođačima. Otvaranje novih fabrika, inovacije, pomeranje granica u tehnologiji lepote i izrada do sada neviđenih pametnih proizvoda učiniće C-Beauty vrlo važnom temom u industriji tokom narednih 12 meseci. I zato, uopšte ne treba da čudi što je Kina najbrže rastuće tržište u beauty svetu, budući da je samo prodaja šminke doprinela rastu vrednosti od 30 odsto, a kompanije koje koriste novu tehnologiju uvideće kako trend raste tokom 2019. godine.

Kineska kozmetika uskoro će još više dobiti na značaju

Kineska kozmetika uskoro će još više dobiti na značaju

Sezonalnost (Seasonality)

Kada brinete o koži, to radite konstantno, zar ne? Od ove godine ćete ipak imati izmenu, jer sezonska lepota uskoro postaje jako važna. Da, to su alati i rutine koji odgovaraju određenoj sezoni, kao što su infracrvena svetlost, korišćenje termo maski tokom zime i tehnologije hlađenja tokom leta. Osim što je osećaj dobar, učiniće da vaša koža izgleda dobro i tretiraće je u skladu sa vremenom – spremite se jer nam stiže sezonski trend lepote!

Lepota u pokretu (Active Beauty)

Tokom 2018. godine dobili smo nagoveštaj „mešanja“ brendova iz sveta mode i šminke u polje fitnesa, stvarajući linije koje možemo nazvati „lepotom u pokretu“. Na primer, Tarte je predstavio Athleisure Beauty kolekciju, dok je E.L.F. izazvao pravi bum sa linijom Workout Ready, čime su nam nagovestili da će sve više brendova proširiti koncept svojih proizvoda u skladu sa zdravim načinom života. Potrošači sve više vide zdravlje i dobrobit kao ključni deo plana kako da održavaju svoju lepotu. Primer za ovo su najnoviji proizvodi koji stižu na tržište, i koje ćete imati u torbi za vežbanje. Nosićemo naše beauty uređaje u teretanu isto kao što nosimo četku za kosu. Budi fit, i neka tvoje lice i telo izgledaju dobro!

Proizvodi za negu mogu uvek da idu sa vama

Proizvodi za negu mogu uvek da idu sa vama

Dominacija kućnih beauty uređaja

Novi načini brige o sebi u „kućnoj režiji“ su sve popularniji. Industrija lepote napravila je poteze koji su spa centar doveli u vaše kupatilo – od potpuno opuštajućeg tretmana do temeljnog čišćenja lica. Još jednom je tehnologija bila pokretač. Tamo gde su giganti poput Uber-a i Airbnb-a iz korena izmenili industriju transporta i smeštaja, tehnologija sada uspeva da istinski uzdrma industriju lepote kakvu znamo. Da li ovo najavljuje kraj skupih spa centara i redovnih kozmetičkih termina?

Lična nega je sve više moguća kod kuće

Lična nega je sve više moguća kod kuće

Instagramično pakovanje

Da, to postoji, jer znate i sami – ako se nije desilo na Instagramu, kao da se nije desilo uopšte. Izgled i dizajn proizvoda su još važniji u 2019. godini, i beauty brendovima je to još veći prioritet. Zahvaljujući limitiranim serijama proizvoda ili posebnim sezonskim pakovanjima, taj proizvod dobija dodatnu vrednost u vašem Instagram Feedu. Biće vam jasno kad pogledate šta su uradili Glossier, Tilbury i FOREO, a svakako možete očekivati još.

Budite spremni za Instagram fotke

Budite spremni za Instagram fotke

Personalizovanost

Beauty industrija i te kako ima razloga da ponudi rešenje koje je baš i samo za vas. U ovoj godini, to će biti in, tako da nemojte uzimati u obzir neki uređaj za lepotu koji nije prilagođen vašim potrebama, kad već sad na raspolaganju imate napredne tehnološke proizvode koji rastu i uče sa vama, i to o vama. FOREO LUNA fofo, koja je u tišini predstavljena 2018. godine, u prvi plan donosi tu tehnološku personalizovanost u svet lepote, i potpuno menja način na koji posmatramo naše beauty spravice.

FOREO LUNA fofo

FOREO LUNA fofo

Superhrana (Superfoods)

Namirnice biljnog porekla sa znatno većom koncentracijom vrednih sastojaka dobile su status superhrane. Ove godine su u fokusu kolagen i planinski jasen – sastojak koji je poznat po svojoj sposobnosti toniranja i asistenciji u smirivanju crvenila i inflamacija. Na Pinterestu je primećen rast od 305 odsto u vezi sa pretragama za planinskim jasenom, dok Google Trends podaci pokazuju da su pretrage za kolagenom na vrhuncu. Zanimljivo, upravo je Kina bila među top tri zemlje na svetu u kojima je pretraga planinskog jasena u konstantnom rastu.

Menadžer za marketing proizvoda na FOREO institutu, Dalia Fernandez, smatra da bi trend kineske kozmetike mogao biti značajniji od korejske.

Trend kineske kozmetike u naletu

Trend kineske kozmetike u naletu

„Ne samo da Kina predvodi put kad je u pitanju tehnološki napredak, nego i redefiniše sezonalnost u industriji lepote, što je primetno i na drugim poljima i nastaviće se tokom 2019. godine. To je jedno od najvećih rastućih tržišta na svetu i ceo svet ga želi,“ istakla je Fernandez i dodala:

„Ovako veliki razvoj u lepoti omogućava novi i moderniji način gledanja na negu kože tako da će potrošači uživati, jer će se brendovi više okrenuti ka pružanju kućnih rešenja koja će za njihov novac donositi tradicionalni spa i dermatološki tretman. Živimo u novom dobu i potrošači žele kućna rešenja za sve svoje potrebe, i brendovi moraju da obrate pažnju na to. Na FOREO institutu, konstantno razvijamo naš asortiman proizvoda za negu kože koje unapređujemo kako bismo bili sigurni da odgovaramo na potrebe naših potrošača. Za smart lepotu, 2019. će biti odlična godina“, zaključila je Fernandez.

Izdvojeno za tebe

Ovo će biti hit boja proleća

Dolaskom proleća, ulazimo u lepše raspoloženje, te ne čudi što tada biramo komade nežnih, pastelnih tonova koji upućuju na optimizam,…

18. Sajam venčanja „Wedding Weekend” u hotelu Hajat od 8. do 10. februara

Najveći događaj u industriji venčanja na Balkanu, Sajam venčanja „Wedding Weekend”, već 18 godina predstavlja pravu adresu za buduće mladence…

Blagotvorna dejstva bananine kore

U eri održivog razvoja i recikliranja, sve više pažnje poklanjamo pametnoj kupovini i mudrim izborima, bilo da je reč o…

Moschino kolekcija za jesen omaž je Federiku Feliniju

Muška jesenja i ženska predjesenja kolekcija brenda Moschino svečano su prikazane pre nekoliko dana u filmskom studiju Cinecittà u Rimu,…