Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Primenite ove savete ako želite da budete zanosni kao Kleopatra

AUTOR: Isidora Spasić 22 Jan, 2019
Primenite ove savete ako želite da budete zanosni kao Kleopatra

Kupka od mleka

Hipokrat je napisao kako je Kleopatra koristila mleko od čak 700 magarica kako bi se u njemu kupala. S obzirom da mleko u sebi sadrži mlečnu kiselinu, ono je odlično za kožu jer vrši blagi piling. Pošto verovatno nemate pristup povećem krdu, biće dovoljno da u kadu pored obične vode dodate oko 2 litra kozjeg mleka. A za potpuni Kleopatra tretman, nakapajte esencijalno ulje jasmina i sandalovog drveta, pa dodajte još šolju sirovog meda.

(foto izvor: www.lejaclyn.com)

(foto izvor: www.lejaclyn.com)

Piling od soli

Nije tajna da je so odlično sredstvo uz pomoć kog možete odstraniti mrtve ćelije kože. I Kleopatra je to znala, pa je često koristila soli iz pećina i mora zbog kojih je imala baršunasto mekanu kožu. Za jači piling koristite krupnu morsku ili himalajsku so, u koju ćete dodati par kapi svog omiljenog esencijalnog ulja.

(foto izvor: www.dhyanacenter.com)

(foto izvor: www.dhyanacenter.com)

Matični mleč

Naučno je dokazano da je matični mleč izuzetno zdrav za organizam, a Kleopatra je znala da je dobar i za lepotu. On pomaže ćelijama da se obnavljaju, te tako potražite kreme u kojima je matični mleč jedan od glavnih sastojaka. Podočnjaci će vam se smanjiti, bore će krenuti da nestaju, a suva koža biće adekvatno hidrirana.

(foto izvor: www.healthline.com)

(foto izvor: www.healthline.com)

Ružina vodica

Kleopatra ne samo da je volela miris ruže, već je ovaj cvet koristila i u kozmetici. Ružinu vodu nanesite u formi spreja na lice posle dnevnog tretmana. On će vam blago zategnuti kožu, tonirati je, osvežiti i ostaviti vas u oblaku prijatnog mirisa. Ovakvu ružinu vodicu možete i sami napraviti, tako što ćete šolju latica prokuvati u dve šolje vode, ostaviti da se ohladi, procediti, i to je sve.

(foto izvor: www.medicalnewstoday.com)

(foto izvor: www.medicalnewstoday.com)

Maska od gline

Glina je svakako jedan od opravdano najpopularnijih sastojaka u maskama za lice. Kleopatra je odavno znala za njene blagodeti, a sada znate i vi. Ona odlično čisti kožu, izvlači prljavštinu iz pora i otklanja mitisere. Masku od gline koristite jednom nedeljno, a kada je nanesete na lice svakako ćete se osetiti kraljevski baš kao Kleopatra.

(foto izvor: www.stylecaster.com)

(foto izvor: www.stylecaster.com)

Ulje od konoplje

Ovo ulje obiluje proteinima i esencijalnim masnim kiselinama, što ga čini odličnim proizvodom za negu kože. Kao i Kleopatra, koristite ga da bi vam lice bilo hidrirano, a bore manje izražene. Još jedna prednost ulja od konoplje jeste ta što ga koža lako upija i što pomaže kod tretiranja nepoželjnih akni.

(foto izvor:  www.supremespecialty.com)

(foto izvor: www.supremespecialty.com)

Sok od aloe

Izgleda da se Kleopatra bavila i medicinom, pa je imala recept koji je pomagao onima koji su imali problem sa gubitkom kose. Danas se neki od sastojaka tog recepta, kao što je katran, smatraju kontroverznim, pa vam umesto toga savetujemo da koristite sok od aloe vere. On se vekovima upotrebljava u tretiranju skalpa, pa dokazano poboljšava rast kose i kvalitet vlasi.

(foto izvor: www.shape.com)

(foto izvor: www.shape.com)

Ši puter

Zna se da je Kleopatra imala pristup sirovom, nerafinisanom ši puteru iz Afrike. S obzirom na pustinjsku klimu Egipta, logično je da je ovaj preparat pomagao u tome da koža ostane hidrirana i meka tokom suvih i toplih dana. Inspirisani ovim, potražite i vi kremu za telo sa ši puterom.

(foto izvor: www.ambreblends.com)

(foto izvor: www.ambreblends.com)

Sapun od loja

Poznato je da je Kleopatra redovno koristila razne sastojke u tretmanu lepote (med, maslinovo ulje, grožđe, jabukovo sirće, đumbir…) pa se tako na spisku našla i guščja mast. Verujemo da većina opravdano biva zgrožena idejom da se kupa životinjskom mašću, ali samo da napomenemo da takvi sapuni sadrže Omega 3 i vitamin B12, što je verovatno bio razlog da ih Kleopatra upotrebljava.

(foto izvor: www.pinterest.ca)

(foto izvor: www.pinterest.ca)

Pčelinji vosak

Od davnina pčelinji vosak se koristi u kozmetici, pa ga je i sama kraljica lepote Kleopatra, veoma volela. Ukoliko niste alergični na njega, slobodno koristite sve preparate koji ga sadrže u sebi, od labela za usne, preko različitih krema, pa do maskare.

(foto izvor: www.crowdyhouse.com)

(foto izvor: www.crowdyhouse.com)