Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ružina vodica čini čuda za kožu

AUTOR: CityMagazine 23 Feb, 2019
Ružina vodica čini čuda za kožu

Nežnog, blagog mirisa i umirujućeg dejstva na koži, ružina vodica spada u retke kozmetičke proizvode u kojima možete nesmetano uživati koliko god želite, jer vas njen sastav sigurno neće iritirati na bilo koji način. Zbog toga vam u nastavku donosimo nekoliko razloga zašto bi ova magična tečnost trebalo da postane deo vaše svakodnevne nege.

Bogata je antioksidantima

Zahvaljujući antioksidantima koji štite kožu od slobodnih radikala i štetnog dejstva UV zraka, zagađenja vazduha i stresa, ružina vodica pomaže koži da što duže zadrži lep i svež izgled.

Pomaže u borbi protiv akni

Neophodno kozmetičko sredstvo za negu kože

Neophodno kozmetičko sredstvo za negu kože

Budući da ima antimikrobna svojstva, ružina vodica može se koristiti kao prirodni lek protiv akni. U tom slučaju, stručnjaci savetuju upotrebu seruma, jer on ima veću koncentraciju ružine vodice od krema koje mogu biti razređene raznim hemikalijama.

Ima protivupalno dejstvo

Ukoliko patite od rozacee ili ekcema, ružina vodica može vam pomoći da rešite taj problem zahvaljujući svom protivupalnom dejstvu.

Odlično hidrira i kožu i kosu

Ne samo da je ružina vodica sjajno sredstvo za vašu kožu, već se može koristiti i za vrlo efikasno hidriranje kose. Sve što treba da uradite je da u šampon ili balzam dodate nekoliko kapi ovog sredstva kako biste svojoj kosi pružili dodatnu hidrataciju. Ukoliko ne volite DIY projekte, možete odabrati šampon ili balzam koji u sebi već ima ovaj sastojak.

Smanjuje stres

Razlog zbog koga je ružina vodica čest sastojak parfema nije samo njen predivan miris, već i blagotvoran efekat koji ima na naše raspoloženje. Naime, ona eliminiše stres i pozitivno utiče na opuštanje organizma. Osim toga, i samo udisanje ružine vodice doprinosi smanjenju količine kortizola, hormona stresa, u organizmu.