Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Saveti za negu ruku ovih dana

Od kada se korona virus proširio na čitav svet, prvo po severu Italije, a zatim i drugim zemljama, savet broj jedan jeste da podignemo nivo lične higijene. To pre svega podrazumeva često i temeljno pranje ruku, čvrstim sapunom u trajanju od najmanje 20 sekundi. Moglo bi se reći da to nije preveliki izazov, međutim ako ovih dana primećujete da vam je koža suva ili da vas svrbi, znači da je vreme da se pozabavite i negom. Za početak, razmislite koji sapun odgovara vašem tipu kože, a ukoliko želite da pročitate još saveta, ostanite sa nama i u nastavku.

1. Mažite ruke nakon svakog pranja

Ako vam ovo deluje teško izvodljivo i umarajuće, najbolje je da omiljenu kremu za ruke stavite pored lavaboa ili na radni sto kako ne biste preskočili ovaj korak. Nanosite je u bogatom sloju, i, uz pridržavanje i upornost, ispucala koža će postati prošlost.

2. Odradite kućni tretman

Sve što je potrebno jeste da u činiju sa toplom vodom dodate kap maslinovog ulja i malo limunovog soka. Cilj je da nahranite kutikulu i noktima pružite sjaj. Stavite ruke u vodu, pustite da sastojci deluju najviše 15 minuta, i odmah ćete primetiti rezultate.

3. Obratite pažnju na turpiju

Najbolje je da metalnu turpiju zamenite staklenom ili da koristite šmirglu. Na taj način ćete manje oštetiti nokte, a savet plus je da povlačite poteze sa leva nadesno, ili obrnuto, ali ne i napred-nazad.

4. Napravite pauzu u lakiranju noktiju

Preporuka je da ovih dana, ali i u normalnim okolnostima, odmorite nokte od laka. To bi značilo da napravite pauzu od dan, dva i pustite nokte da dišu. Međutim, ukoliko koristite bezbojni zaštitni premaz, slobodno ga nanosite i dalje, kako biste nahranili, izbeleli ili ojačali nokte. Pored toga, on ih štiti od prodora laka.

5. Koristite pamučne rukavice

Ukoliko primećujete da su vam ruke veoma ispucale, nemojte da brinete, jer i za to postoji rešenje. Izdašno nanesite kremu, a zatim na ruke stavite pamučne rukavice. One omogućavaju prodor aktivnih sastojaka u kožu. Međutim, ukoliko vam ovo deluje zahtevno, u prodaji se mogu naći spa rukavice za hidrataciju, pa ih isprobajte ovih dana.

Izvor: Elle France

Fotografije: Pinterest