Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Spremite svoja stopala za sandale

AUTOR: CityMagazine 03 Apr, 2019
Spremite svoja stopala za sandale

Sezona letnje obuće i damskih sandala uskoro kreće, što znači da stopala zahtevaju intenzivniju i redovniju negu. Bilo da odlazite kod pedikira ili birate kućne tretmane, saveti koji slede mogu vam biti od velike pomoći.

Idite na pedikir

Priuštite sebi pedikir u salonu najmanje dva meseca pre nego što planirate da obujete sandale – koža na nogama je 12 puta deblja od ostatka tela, tako da treba da potražite pomoć profesionalca na vreme.

Priuštite sebi odlazak kod pedikira

Priuštite sebi odlazak kod pedikira

Nega kod kuće

Nakon pedikira u salonu, nastavite negu i kod kuće tako što ćete stopala tretirati dva puta nedeljno. Samo pazite, skidanje previše kože može izazvati žuljeve jer nova koža na nogama neće imati nikakvu zaštitu.

Investiranje u prave proizvode

Kada je u pitanju briga o stopalima, uvek koristite hidratantnu kremu specijalno dizajniranu za stopala jer ona prolaze kroz proces starenja na isti način kao i vaše lice, tako da je svakodnevno nanošenje kreme od ključnog značaja za njihovo dobro stanje.

Na negovanim stopalima će svaka obuća lepše da izgleda

Na negovanim stopalima će svaka obuća lepše da izgleda

Spavanje u čarapama

Za mekša i nežnija stopala, dok spavate možete nositi čarape, ali one treba da budu pamučne i pre nego što ih obujete, na stopala nanesite kremu.

Nega zanoktica

Nega zanoktica može da traje samo minut dnevno, a za vaša stopala će učiniti dosta toga. Na primer, pre spavanja, možete uljem za zanoktice izmasirati nožne prste.