Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Tetovaže kao stvorene za leto

Oslikavanje tela tetovažama nikada neće biti passé. Bilo da želite da dodate još jednu svojoj već postojećoj kolekciji, ili da ste se odlučili za prvu tetovažu, evo preporuka koje će biti idealne za leto.

Piše: Isidora Spasić

Talas

Ako išta evocira duh leta, onda su to morski talasi. Zato tetovaža idealna za vrele letnje dane može biti inspirisana upravo ovom vijugavom vodom. Ako ste ljubitelj minimalističkog stila, jednostavna izuvijana linija koja predstavlja talas biće sasvim dovoljna. A ukoliko preferirate glomazne i odvažne tetovaže, inspirišite se čuvenim talasom japanskog umetnika Kacušika Hokusajia. Za šta god da se odlučite, imajte na umu da je talas simbol večitog pokreta, trajanja i fluidnosti života.

(foto izvor: www.pinterest.com)

(foto izvor: www.pinterest.com)

Zvezda

Ukoliko se osećate kao zvezda, a zašto i ne biste, onda istetovirajte baš ovaj motiv. To može biti jedna veća zvezda, ili pak više sitnih različitih veličina. U toplim letnjim noćima zasijaćete poput onih pravih koje vam se smeše sa neba. I ne zaboravite – vi ste sebi najvažnija zvezda vodilja. Setite se toga svaki put kada vam pogled padne na tetovažu.

(foto izvor: www.pinterest.ca)

(foto izvor: www.pinterest.ca)

Pero

Na vetru ništa ne leprša tako lagano kao pero. U slučaju da vi na isti način želite da prolazite kroz život, istetovirajte ga kako biste se dodatno motivisali. Ovakva tetovaža elegantnog izgleda, biće savršena za leto, posebno zato što budi kreativni naboj. To se posebno odnosi na one koji su skloni pisanju.

(foto izvor: www.naturetats.com)

(foto izvor: www.naturetats.com)

Strela

Leto 2019. biće vreme kada ćete konačno uraditi prvu tetovažu? Dok se pitate šta bi to moglo biti, mi vam preporučujemo da svoj put tetoviranja započnete jednom jednostavno dizajniranom strelom. Ona će pokazati da ste hrabra i odlučna osoba, koja je uvek svesna šta joj je krajnji cilj.

(foto izvor: www.tattooarm.com)

(foto izvor: www.tattooarm.com)

Cvet

Tetovaže cveća nešto su popularnije među ženama, jer ostavljaju utisak nežnosti i krhkosti. To je samo na prvi pogled, jer njihova simbolika svedoči o nečemu potpuno drugačijem. Na primer, ruža predstavlja ljubav, nadu i nove početke. Lotos snagu, lepotu i pobedu. Orhideja prosperitet i borbenost. Trešnjin cvet budi empatiju i podseća na prolaznost života, te da postoji jedino besmrtnost duše. Svi ljubitelji boja neka se po pitanju tetovaže cveta opuste i puste mašti na volju. Uostalom, šta je cveće bez specifičnog kolorita? Zbog toga ovog leta ukrasite svoje telo jednim cvetom, ili pak čitavim buketom.

(foto izvor: www.pinterest.com)

(foto izvor: www.pinterest.com)

Ptica

Sasvim je logično da tetovaža neke ptice ukazuje na slobodu. Ali dublje značenje ipak zavisi od toga o kojoj je ptici konkretno reč. Golubica je simbol mira, a ždral nade. Orao predstavlja snagu, moć i mudrost. Labud eleganciju i gracioznost. Kolibri vitalnost i energiju. Sova misteriju i istinu, a lasta zaštitu. Odaberite onu koja vam je najbliža srcu, i prepustite se igli za tetoviranje.

(foto izvor: www.katebroughton.co.uk)

(foto izvor: www.katebroughton.co.uk)

Istetovirajte se na neobičnim mestima

Ruke, noge, stomak i leđa uveliko su poznata mesta na kojima se većina ljudi tetovira. Vi se baš zato odlučite za alternativnije varijante, kao što su šake, vrat i ušna školjka. Zbog vrućina, leto je praktično već stiglo. Zato, uz naše preporuke motiva i mesta za tetoviranje ostaje vam samo da odlučite šta će to krasiti vaše telo zauvek.

(foto izvor: www.pinterest.com)

(foto izvor: www.pinterest.com)