Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Tri, dva, jedan – počnite da se šminkate za Novu godinu

AUTOR: Isidora Spasić 28 Dec, 2019
Tri, dva, jedan – počnite da se šminkate za Novu godinu

Poslovi se završavaju, jelke se kupuju, pokloni se traže, pa je tako pretpraznična groznica svakim danom veća. Ne dozvolite da vas stres previše obuzme, jer poenta ipak leži u dobroj zabavi. A kako bi ona bila još bolja, odlučite se za tip šminke kojim ćete se ulepšati. Mi vam nudimo predloge koje možete međusobno kombinovati, kako bi vam 2020. godina stvarno započela u srećnom tonu.

Zlatne obrve

Nova godina je idealna za nošenje ekstravagantnije šminke, koju ne biste tako lako upotrebili regularnim danima. Za neverovatan izgled nanesite sasvim svedeni makeup, ali zato obrve ofarbajte u zlatnu boju.

Foto: www.charm-en.decorexpro.com

Vampirske usne

Crvene usne su klasičan izbor tokom praznika. Međutim, vi iskoristite priliku da isprobate nešto drugačiju varijantu. Uz pomoć više nijansi crvenog ruža i sjaja za usne kreirajte miks koji će učiniti da se one istaknu na poseban način.

Foto: www.allure.com

Metalik izgled

Bronza, srebro ili zlato? Najbolje je sve odjedanput. Možda zvuči preterano, ali zavisi isključivo od toga kako ćete iskombinovati ove metalik nijanse. Neka akcenat bude na očima, a ostatak šminke u bež tonovima.

Foto: www.pinterest.com

Bordo šminka

Bordo rumenilo, bordo senka za oči, bordo karmin; jednostavno se ne plašite da sve bude bordo. Ova boja pristaje svakom tenu, što je svakako plus, a i prikladna je za doček Nove godine.

Foto: www.popsugar.com

Ništa bez šljokica

Da, istina je da su šljokice predvidiv deo novogodišnjeg makeup-a. Razbijte ovu šljokičastu monotoniju, tako što ćete ih rasporediti ispod oka, na slepoočnicama, ili preko nosa. Takođe, kombinujte šljokice u različitim bojama i oblicima.

Foto: www.pinterest.com

Neobični ajlajner

Ajlajner se nekako podrazumeva u prazničnim prilikama. To naravno ne znači da morate posegnuti za crnom bojom i klasično izvijenom linijom tik uz gornji kapak. Isprobajte ajlajner u nekoj drugoj boji, na primer u beloj, a neka linije koje ćete iscrtati budu razigrane.

Foto: www.biancalucaciu.wordpress.com

Neonske senke za oči

Uđite u Novu godinu (i novu deceniju) šareni. Jer ukoliko volite boje, Nova godina je prava prilika za malo estetskog egzibicionizma. Žuta, roze, plava, zelena, narandžasta…, koristite samo jednu boju, ili ih pak iskombinujte. Sve u svemu, opustite se i uživajte.

Foto: www.pinterest.de

Biseri i kristali na očima

Specifičan i nezaboravan glamur nešto je što treba da vam bude zvezda vodilja prilikom biranja novogodišnje šminke. Samo par apliciranih kristala ili bisera oko očiju, na obrvama ili usnama, pretvoriće vas u pravu pravcatu divu za kojom će se svi okretati.

Foto: www.pinterest.com

Naslovna slika: www.awayinstyle.com