Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zašto je kafa odlična u nezi kože?

AUTOR: CityMagazine 18 May, 2020
Zašto je kafa odlična u nezi kože?

Za mnoge od nas dan ne može da počne bez kafe, bilo da je ona turska bez mleka ili, pak, ona sa šlagom. Osećamo da nam je neophodna kako bismo se razbudili i krenuli u susret poslovnim i kućnim obavezama. Međutim, ukoliko se primenjuje na pravi način, kafa može poslužiti i u nezi kože. Sveže pržena i samlevena, koristi se kao piling, koji otklanja mrtve ćelije i podstiče mladalački izgled kože. Tajna je u njenoj teksturi, koja je nešto grublja od gel pilinga ili onih sa šećerom, a to znači da lakše otklanja suve delove kože koji su podložni ljuštenju. Stoga, umesto skupih proizvoda i tretmana za piling, isprobajte ovaj jednostavan domaći recept sa kafom. Sve što vam je potrebno za pripremu jeste malo mlevene kafe, šećera ili soli i kokosovo ulje. Pomešajte sve sastojke, pa nanesite na lice i laganim kružnim pokretima istrljajte željeni deo tela, pa isperite mlakom vodom. Ovaj piling možete koristiti kako za lice, tako i za celo telo, a preporuka je da ga praktikujete jednom do dva puta nedeljno.

Kafa se često nalazi na listi sastojaka kozmetičkih proizvoda, jer smanjuje upale, te dokazano ukljanja tragove celulita. Pored toga, poznato je da koži vraća sjaj, ali i pomaže u odstranjivanju bakterija, virusa i gljivica. Ono što će se damama posebno dopasti jeste činjenica da kafa smanjuje vidljivost tamnih podočnjaka. Razlog je jednostavan, a glasi da mlevena zrna ubrzavaju izbacivanje viška vode iz te regije lica. Rezultati su vidljivi nakon 30 minuta do sat vremena.

Iako se i dalje vrše ispitivanja o svim pogodnostima koje kafa u vidu kozmetičkih proizvoda ima po lice i telo, svakako vredi isprobati ovaj domaći recept i lično se uveriti u njegove pozitivne efekte. Verujemo da ćete biti vrlo zadovoljni rezultatima.

Izvor: The List

Fotografije: Pinterest