Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

10 popularnih manekenki koje su promenile ime

AUTOR: CityMagazine 17 Apr, 2019
10 popularnih manekenki koje su promenile ime

Mada dramatična promena frizure može značajno da izmeni trajektoriju karijere manekenki i od njih napravi supermodele, to takođe može da učini i jednostavna promena imena. Tokom ere ’90-ih bilo je uobičajeno da se modeli predstavljaju istim imenom kao u krštenici, međutim, u novom milenijumu važe nova pravila.

Manekenke odlučuju da izmene svoje ime i pre nego što su prvi put prošetale modnom pistom. One ponekad samo skraćuju svoje pravo ime, dok se u drugim slučajevima odlučuju za radikalniju promenu. Saznajte u nastavku koje su to poznate dame iz sveta mode promenile svoje ime i kako su se zvale u mladosti.

Bela Hadid

Bela Hadid

Bela Hadid

Dvadesetdvogodišnja američka manekenka je rođena kao Izabela Kair Hadid. Kada je odlučila da će da se bavi modelingom, ona je skratila svoje ime i izbacila srednje ime.

Điđi Hadid

Điđi Hadid

Điđi Hadid

Belina starija sestra se nije zadovoljila skraćivanjem svog imena već ga je skroz promenila. Na njenoj krštenici piše da se zove Jelena Nura Hadid, a sada je samo Điđi Hadid.

Suki Voterhaus

Suki Voterhaus

Suki Voterhaus

Suki je srednje ime popularnog britanskog modela, dok je njeno pravo ime Alis. Prezime je vrlo lako pamtljivo pa nije imalo potrebu da ga menja.

Irina Šajk

Irina Šejk

Irina Šajk

Ruski supermodel i devojka Bredlija Kupera, Irina Šajk, je rođena kao Irina Valerjevna Šajhlislamova. Nije teško pretpostaviti da je promenila svoje prezime zbog njegove dužine i težine izgovaranja za ljude van ruskog govornog područja.

El Mekfirson

El Mekfirson

El Mekfirson

Možda će vas iznenaditi činjenica da se najpoznatija australijska manekenka u istoriji nije oduvek zvala El Mekfirson. Naime, ona je rođena kao Elenor Nensi Gau, a na ideju za novo ime je došla kada je greškom bila upisana u novu školu sa prezimenom Mekfirson.

Erin Hederton

Erin Hederton

Erin Hederton

Pre nego što je postala Viktorijin anđeo, Erin Hederton je odrasla u američkoj državi Ilinois kao Erin Heder Babli.

Džoan Smolz

Džoan Smolz

Džoan Smolz

Džoan Smolz Rodrigez je za razliku od drugih dama sa ove liste, zadržala svoje srednje ime, ali je izbacila prezime.

Sindi Kraford

Sindi Kraford

Sindi Kraford

Verovatno najslavnija manekenka ikada je vrlo rano u svojoj karijeri odlučila da se predstavlja kao Sindi Kraford, umesto kao Sintija Kraford, što joj je bilo pravo ime.

Tvigi

Tvigi

Tvigi

Modna ikona ’60-ih, Tvigi, je rođena kao Lesli Hornbi. Svoj prepoznatljivi nadimak je dobila zbog svoje mršavosti (twig na engleskom znači grančica).