Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
5 grešaka u muškom odevanju

Uvreženo je mišljenje da je za muškarce lako da se lepo obuku. U praksi, međutim, postoje neki suptilni detalji o kojima mora da se vodi računa ako želimo da izgledamo elegantno i atraktivno. Dobar izbor odeće nije dovoljan, ako ne znamo kako da je nosimo. 

Sledećih 5 grešaka u oblačenju su samo neke od problematičnih modnih odluka koje muškarci svakodnevno prave.

1. Nošenje majica sa slikama 

Majice bez slika su uvek bolje rešenje
Majice bez slika su uvek bolje rešenje

Ako više niste tinejdžer, ne postoji dobar razlog da i dalje nosite majice sa slikama. Jednobojne će vam uvek stajati bolje, posebno kada preko majice nosite jaknu (kao Džejms Din na primer).

2. Nošenje tregera i kaiša istovremeno 

Kaiš je višak kada već nosite tregere
Kaiš je višak kada već nosite tregere

Kaiševi i tregeri ne bi trebalo nikada da se nose istovremeno. Uostalom oboje imaju isti zadatak, da drže vaše pantalone pa nije potrebno preterivati. Odlučite se za jedan od njih u zavisnosti od ostatka autfita i vaših preferencija u različitim prilikama, i to će biti dovoljno

3. Zakopčavanje sakoa 

Uvek ostavite donje dugme otkopčano
Uvek ostavite donje dugme otkopčano

Zakopčavanje svih dugmića sakoa je jedino u redu kada vaš sako ima samo jedno dugme, kada nosite uniformu ili primate državno odlikovanje. U svim drugim slučajevima, potrudite se da vam donje dugme sakoa uvek bude otkopčano. Naravno, ne zaboravite da otkopčate sve dugmiće kada sednete.

4. Puni džepovi

Potrudite se da vam džepovi ne budu prepuni
Potrudite se da vam džepovi ne budu prepuni

Ne postoji ništa gore od elegantne muške odevne kombinacije upropaštene izbočinama na mestu džepova zbog činjence da u njima nosimo ključeve, mobilni telefon, novčanik i sve drugo što nam je neophodno da imamo pri sebi u svakom trenutku. Kako bi se rešili ove <strong>modne greške</strong>, probajte da umesto papirnog i metalnog novca nosite kreditnu karticu, da nosite ključeve bez priveska i da sve što možete prebacite u unutrašnji džep sakoa.

5. Nošenje majica s kratkim rukavima do lakata

Kraći rukavi na majicama su uvek preporučljiviji od dužih
Kraći rukavi na majicama su uvek preporučljiviji od dužih

Majice sa rukavima do lakata prekrivaju vaše mišiće i čine da izgledate nezrelo i kao osoba koja nema ukusa. Hvala bogu sada postoji veliki izbor majica sa kratkim rukavima pa verujemo da vam neće biti problem da pronađete one kod kojih su rukavi na pola puta između ramena i lakta. Kao što smo već napomenuli, u obzir bi trebalo da dođu samo jednobojne majice bez slika.